Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förde inte spelet nog högt upp - därför gick det snett mot Färjestad

I tredje perioden tappade Leksand trycket i anfallszon, och gav i förlängningen motståndarna mer tid när de kom mot offensiv blå.
– De får behålla farten i vår zon, menar LIF-tränare Perra Johnsson.

Annons

Matchen mellan Färjestad och Leksand avgjordes verkligen i tredje perioden. Två snöpliga mål i baken och sjätte förlusten var ett faktum.

LIF-tränare Perra Johnsson kan identifiera saker som gick snett i sista: de borde ha haft tryck högre upp i banan.

Nu var det Färjestad som kunde ta sig tid offensivt.

– Vi klarade kanske inte riktigt av att spela som vi pratat om i tredje. Vi hittar inte spelet och släpper avståndet till Färjestad.

– Vi får inte trycket i deras zon och då släpper backarna lite i stället för att ligga högre upp. Färjestad får tiden att lyfta på skallen och se "var har jag min kompis?" De får behålla farten i vår zon.

Matchen slutade snöpligt.

– De gör ett så kallat "sketmål" (4-3) som rullar in, och sen kom 5-3... Vi gör ett litet försök att plocka målvakten och tar timeout...

Men långskottet att göra två mål med bara drygt sju minuter kvar av matchen satte inte. Johnsson menar trots besvikelsen att de ändå är en erfarenhet rikare:

– Jag tycker synd om pojkarna som inte får med sig det där, och för mig själv också givetvis. Men det finns ändå en erfarenhet i att gå ut såhär i tredje när det står 3-3. Det är bra tryck här, och det sätter lite press på något sätt.

LÄS ÄVEN Olofsson: Vi gör många bra prestationer men vinner inte

LÄS ÄVEN Leksand höll - i två perioder

Mer läsning

Annons