Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvår efter kvalet – Andreas Johansson berättar om Leksandsfansens Swish-hån: "Det värsta är..."

Det var ett av säsongens mest omtalade citat, när Andreas Johansson lovade C Mores Lars Lindberg 10 000 kr om Modo åkte ur SHL.
Ett uttalande som LIF-fansen inte lät sig glömma när klubben tog Modos plats i högstaligan.
– De skickade en krona och det var säkert tusen swishar. Mobilen var så varm att man hade kunnat koka ägg på den, säger Johansson om Swish-betalningarna till SportExpressen.

Annons

LIF-fansen passade på att håna Andreas Johansson efter sista kvalmatchen med Swish-betalningar.

"Om inte vi spelar i SHL, så ska du få 10 000 kronor av mig".

Andreas Johansson till Lars Lindberg, i slutet av säsongen 15/16, några veckor innan kvalfajterna mot Leksand.

Det var ett uttalande som blev, minst sagt, omdiskuterat då och senare under hela serien mot LIF. Bland annat gästade Andreas Johansson vår livestudio för att diskutera löftet och när Leksand kvitterade till 2-2 i matchserien pikade LIF-fansen Modotränaren med plakatet "Swisha Andreas".

SE MER: Johansson: "Finns inte en chance in hell att vi missar detta, men om vi gör det ska han få sina pengar"

Nu, ett halvår efter Modos mardröm och Leksands euforikväll, berättar Andreas Johansson för SportExpressen om pengarna som strömmade in efter match sju i Fjällräven Center.

Det var LIF-fansen, som inte glömt Johanssons löfte till Lars Lindberg.

– Jag tror det höll på i flera dagar. Framförallt på natten och på dagen efter. Det kom nog tusen swishar. Och det var en krona per swish. Utom en, berättar han i podden "Hockey - extra allt".

SportExpressen: Vad var den på?

– En kille råkade skicka hundra kronor. Och det värsta är sedan att han har mage att höra av sig privat till mig och tro att jag ska ge tillbaka hundringen.

– Den personen som skickade till mig hade inte velat möta mig i en mörk gränd då. Det hade nog inte blivit så bra. Inte för mig heller...

LÄS MER: Leksandsfansen pik till Andreas Johansson efter omtalade uttalandet: "Swisha Andreas"

I podden, som MrMadhawk producerar, förklarar Andreas Johansson även att han inte gillade att besöka Tegera Arena under kvalveckorna.

– Sedan måste jag säga att det inte var speciellt skön stämning i Leksand. Det var mynt, glåpord och elaka saker. Det kastades mycket skit på mig och det gillade jag inte.

Ett halvår efter LIF-fansens hån säger Modotränaren att han ändå han skratta åt händelsen.

– Jag hade i alla fall mat på bordet i några veckor efter det där, säger han i podden "Hockey - extra allt".

LÄS MER: Efter Andreas Johanssons 10 000 kronors löfte – C More-kommentatorn skänker allt till Modos ungdomsverksamhet: "Därför gör jag det"

Mer läsning

Annons