Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jumbofinal mot Rögle efter rasen mot Skellefteå och Frölunda: "Måste spela mer förståndigt"

Leksands IF såg ut att vara i uppgång efter segern mot Brynäs förra torsdagen. Då bjöd LIF på två magplask mot Skellefteå och Frölunda. Nu väntar bottenmötet mot Rögle – och poängen är livsviktig. "Vi måste hitta en jämnhet så att vi inte faller ihop", säger Gereon Dahlgren, assisterande tränare.

Annons

Leksands IF har det tufft som jumbo i SHL.

Men, på lördag kväll har LIF chans att lämna över den platsen till Rögle BK – och dessutom få kontakt med lagen på säker mark.

Gereon Dahlgren, Leksands IF

LÄS MER: Bäckström: "Ett fruktansvärt överfall – men LIF har större problem än så"

– Som du säger är det en viktig match. Vi måste komma tillbaka och hitta en jämnhet så att vi inte faller ihop om vi släpper till ett mål. Okej, Skellefteå och Frölunda är lag vi kan förlora mot, men vi måste tillsammans bli smartare och spela mer förståndigt, säger Gereon Dahlgren, assisterande tränare i LIF.

Rögle är nästjumbo med sex poäng, alltså en poäng mer än Leksand.

Leksand kommer att få klara sig utan trion Tommi Paakkolanvaara (knäskadad), Tobias Forsberg (knäskadad), och Jon Knuts (sjuk, infektion).

LÄS MER: LIF om överfallet på Tobias Forsberg: – Hoppades på nio matchers avstängning

LIF lämnar dock positivt besked om Johan Porsberger som var med på fredagsträningen och tillgänglig för spel.

Men, hur ser du på era dippar mot Skellefteå och Frölunda, efter insatserna mot Linköping och Brynäs som renderade i poäng och seger?

– Stundtals tyckte jag att det var bra mot Förlunda. Vi blir hårt drabbade i andra perioden, och de situationerna har vi pratat om och sett video på.

Gereon Dahlgren tillägger:

– Jag köper förlust mot alla lag i den här serien om prestationen är där och vi följer vår gameplan till punkt och pricka. Prestationen har varit väldigt bra tidigare, vi hoppas att den är där mot Rögle igen.

Spelarna har sett trötta ut. Har ni tränat för hårt?

– Nja, vi har följt den plan som vi har. Det är klart man funderar när vi förlorar och det är vårt jobb som tränare att analysera det. Men det sitter inte i träningsmängden, det gäller att hitta ett mer förstående spel så att det kuggar i, säger Gereon Dahlgren.

LÄS MER:

Moras skadekris – här är Leksands present: "Vi har pratat om det"

Beslutet: Så länge stängs Oscar Engsund av i efter knätacklingen

MIK-lånet om tystnaden från LIF: "Får se vad som händer"

Mer läsning

Annons