Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnade Leksand – nu klar för resten av säsongen med AIK: "Har bra koll på spelet"

Filip Hedberg behövde bara en match för att bevisa sin kapacitet. Nu är backen, som inte fick plats i LIF, klar för resten av säsongen med AIK i hockeyallsvenskan.

Annons

AIK har flera backar borta, som Andreas Hjelm och Simon Fernholm – och har tidigare plockat in Anton Cederholm och Ludvig Claesson på lån från Rögle. Inför senaste matchen mot Västervik dök ett namn oväntat upp i laguppställningen: Filip Hedberg, 19, kastades in i hetluften – och spelade 19.24 och gjorde en assist i 4–1-segern.

Filip Hedberg, här i Leksandströjan.

Hedberg, född 1997 i Örnsköldsvik och förra säsongen i Leksand, imponerade så pass mycket att han nu skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.

– Vi har skrivit juniorkontrakt med honom för resten av säsongen, säger sportchef Anders Gozzi, och förklarar att det som skiljer kontraktet från ett A-kontrakt är framförallt lönen.

– Han är ju junior. Fördelen är att han kan spela i J20-laget också, säger Gozzi, och fortsätter:

Men den förra elitseriestjärnan Gozzi utesluter inte att Filip Hedberg kan bli kvar i A-laget i AIK under hela säsongen.

– Det är upp till honom. Han gjorde det mycket bra (mot Västervik). Han har bra spelsinne, var lugn och trygg med pucken och hade väldigt bra koll på spelet. Fortsätter han så här så har han alla chanser att vara kvar, säger Gozzi.

Skadeläget i AIK är oförändrat, och Filip Hedberg kommer även att spela länsderbyt mot Södertälje på onsdagskvällen.

Filip Hedberg spelade förra säsongen i Leksand, och Anders Gozzi berättar att det var då man fick upp ögonen för backen, som är två år äldre bror till en annan talang Modoprodukt, Tom Hedberg.

– Vi mötte honom när han spelade i Leksand. Sedan gick de upp och han fick inte plats i deras trupp, men ville inte spela i deras J20-lag. Då gick han till Asplöven och gjorde det bra där. Vi tog hit honom på tryout och efter några matcher (en i J20 och en i A-laget) skrev vi nu kontrakt, berättar Gozzi.

Mer läsning

Annons