Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandsklackens protest mot SHL – jättetifo hemma mot Rögle

Leksand Superstars har länge visat missnöje mot SHL. Inför nedsläpp mot Rögle passade klacken på att protestera mot ligan med ett jättetifo.

Annons

Leksand Superstars verksamhetsledare Martin Jönslars-Eriksson har under hösten flera gånger rasat mot SHL i sociala medier.

Framför allt gäller det ligans egna utbud av LIF-souvenirer som säljs i klubbens bortafärger, den blå, och inte den vita, som är hemmafärgen.

LÄS MER: Supportrarnas kritik mot SHL

Den stora OH-flaggan visar hur en person från SHL sätter örat till ett styrelserum där NHL-pamparna sitter.

Efter hyllningarna till legendaren och gamle materialförvaltaren Harry Persson vecklades två banderoller ut med budskapet: "Hör ni oss nu SHL?".

Strax efteråt skanderade Rögle- och Leksandsklacken tillsammans: "SHL - hockeymördare!"

I pressmeddelande från Leksand Superstars och Leksand Tifo Crew står det att några av de beslut som tagits har varit ogenomtänkta och orsakat stora protester på landets ståplatsläktare.

De listar även tre punkter:

* SHL bör sluta lägga sig i klubbarnas profilering. Varje klubb ska själv bestämma hur matchställ, souvenirer och övrig profilering ska vara.

* SHL bör ha en direkt dialog med fansen. LIF-fansen vill ha en supporteransvarig i SHL så att man inte behöver gå via LIF som sedan ska ta det med SHL. "Det blir för många mellanhänder och risken att en dialog som skulle gynna både läktarna och ligan förvrängs på vägen är för står.

* Inför SLO enligt UEFA:s regelverk. SLO står för Supporter Liaison Officer. SLO-personen ansvarar för kontakt med klubbarnas supporterföreningar. SLO är också ett krav för att vara medlem i UEFA.

Läs hela pressmeddelandet här.

LÄS MER:

LIF:s spelarjakt – "Han har bra kontakter"

LIF-backen om jättemisstaget: "Ibland blir det fel"

Marcus Simm: "Det här ser riktigt tungt ut, LIF"

Leksand torskade jumbomötet

Mer läsning