Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora skadesköt Färjestad i 40 minuter – men föll efter kostsamma utvisningar

Det var lite energitorsk från bägge lagen när Mora och Färjestad möttes igen under söndagen. Mora visade samma fina kampvilja och var på allvar med i 40 minuter. I tredje ådrog man sig dock tre kostsamma utvisningar och förlorade tillslut med 4–1.

Annons

För fler sportnyheter – följ oss DT Sport på Facebook här

Efter det första av två helgmöten mellan Mora och Färjestad var det efter lördagen svårt att inte slås av tanken vilket puckskickligt lag och vilken individuell spets det finns i Färjestad. Trots att Mora höll jämt tempo länge, så blev det tillslut ändå en 2–5-förlust på hemmaplan.

Men chansen att revanschera för dalalaget väntade som bekant runt hörnet – fast i Löfbergs Arena. Mindre än 12 timmar efter slutsignal och 234 busskilometer för att vara exakt.

Och kanske var det det höga matchtempot från lördagen som gjorde att söndagens första period blev en betydligt lugnare historia. För bortsett från en handfull målchanser så var det en ganska tempofattig första period. Något som Färjestads Marcus Nilsson poängterade i mellansnacket mellan period ett och två.

– Det är för lågt tempo och det är klart att lite sitter i från igår. Det är lite tröga ben, säger Nilsson.

Tajt situation mellan Mora och Färjestad.

Någon som istället gillade ett schematajt så kallat "back-to-back"-möte var Moras Tomas Skogs som ju har en förflutet som spelare i Färjestad.

– Jag giller upplägget och det är fantastiskt roligt att få vara här. Men det är ett skickligt lag vi möter så till andra perioden måste vi vara tajtare i mitten och backchecka järnet, säger Skogs.

Väl i andra fortsatte Mora att hålla jämna steg mot ett Färjestad med häng på förstaplaceringen i tabellen. Och det blev tillslut Mora som punkterade matchnollan efter att Robin Johansson smällde in karriärens första SHL–mål vid 28.34.

Moras 1–0-mål blev Robin Johansson första SHL–mål i karriären.

Någon som var tämligen frustrerad över hemmalagets underläge var Dick Axelsson. Kort efter Johansson Moramål brände han ett friläge och slog då händerna uppgivet i båset. Han fick slutligen utlopp för känslorna då han lyckades kvittera precis innan periodpaus.

...men för att vara FBK:s hemmaborg så fick Moraingarna kontrollera förvånande mycket puck.

– Stundtals är det riktigt bra och vi spelat med stort tålamod. Det som behövs för att springa ifrån dom är mål bara. På omställning eller att vi får två-ett-situation, säger Robin Johansson.

Dick Axelsson jublar efter att ha kvitterat mot Mora.

Mora fick börja den sista perioden i boxplay och drog nästan direkt på sig en ny utvisning på Tomas Skogs. En utvisningsserie som skulle bli kostsam för MIK då Färjestad i samma veva lyckades ta ledningen i spel fem mot tre.

Sedan blev det lite utav en repris på gårdagen. En ny onödig utvisning på David Kase i 57:e minuten gjorde att detta till synes ostoppbara Färjestad utökade igen till 3–1.

Med två minuter kvar valde Mora att dra debutanten Mattias Pettersson ur målburen. Något som straffade sig då Sebastian Erixson spelade in spiken i matchkistan när han satte 4–1 med klockan på 59.43. Förlusten blev den tredje raka för Mora som kämpade länge och väl med draken ifrån Karlstad som går som fortsätter gå som ett oljat lok genom SHL.

MER MORA IK

Pettersson efter SHL–debuten i mål: "Det är i Mora jag tagit mina största kliv"

Mora förlorade returmötet mot Färjestad – se höjdpunkterna från matchen här

Så var matchen mellan Färjestad–Mora: minut för minut

Så ställde Mora upp mot Färjestad upp i back-to-back-mötet

Färjestad vann det första helgmötet – returen väntar redan imorgon för Mora

Michael Lindqvist lyckades sätta 2-1 efter att Moras ådragit sig två täta utvisningar.

MATCHFAKTA

Färjestad BK–Mora IK

4–1 (0–0, 1–1, 3–0)

Första perioden: -

Andra perioden: 0–1 (28.34) Robin Johansson (Tomas Skogs, Jacob Legacé), 1–1 (35.58) Dick Axelsson.

Tredje perioden: 2–1 (40.31) Michael Lindqvist (Johan Ryno, Mikael Wikstrand), 3–1 (58.00) Michael Lindqvist (Jesse Virtanen, Johan Ryno), 4–1 (59.43, tom målbur) Sebastian Erixson.

Skott: 30–23 (8–6, 10–10, 12–7)

Utvisningar: MIK: 4x2min, FBK: 1x2 min

Domare: Mikael Nord, Wolmer Edqvist.

Publik: 7164

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Mer läsning

Annons