Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag förstår inte hur de tänker”

För att spara pengar och rädda kvar tre deltidsbrandmän ska Räddningstjänsten Dala Mitt bland annat hyra ut delar av lokalerna på stationen i Britsarvet.
– Jättepositivt att ingen sägs upp, men att få in en biltvätt och trädgårdsmaskiner i våra lokaler blev ingen bra lösning, säger Daniel Holmstrand som jobbar på räddningstjänsten i Falun.

– Det blir ju följdverkningar av det här, var ska vi göra av våra grejor? Vi har personbilar och bandvagnar i de två yttersta portarna och var vi ska ställa dem vet vi inte i nuläget. Vi får väl flytta ut dem på gården och kanske sätta i motorvärmare.
– Men jag tycker att om man tar ett beslut att hyra ut delar av våra lokaler, så måste man också ha en lösning på var vi ska ställa våra grejor, säger Holmstrand.

Det står nu klart att på räddningsstationen i Falun ska Falu kommuns AIK (Arbetsmarknads- och Integrationskontoret) hysas in och då i form av en biltvätt. Den ska flytta in i tvätthallen och räddningsstationens verkstad ska AIK använda som rekondhall.
Räddningsstationens snickeri blir kontorslokal och två av portarna där personbilar och bandvagnar står i dag ska användas för kommunens trädgårdsmaskiner.
– Det här handlar inte om någon kritik mot de människor som kommer in, utan om hur vår verksamhet blir lidande. I dag har vi inga kvinnliga brandmän på stationen, men vad händer när vi anställer kvinnor, då kommer det att saknas omklädningsrum och duschar för dem. Ska vi då bygga ut lokalerna? undrar Daniel Holmstrand.
– Det hade varit bättre att kommunen byggt ett säkerhetscentrum än resecentrum. I Östersund exempelvis har man all blåljusverksamhet under samma tak, något som gynnar alla medborgare. Jag förstår inte hur de tänker.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se