Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag har engagerat mig för mycket"


Mora IK:s klubbdirektör Johan Sares slutar efter denna vecka.
Beslutet växte fram redan i våras.
- Jag kommer fortfarande att finns med runt det sportsliga, rent ideellt, säger Johan Sares.

Johan Sares slutar efter 15 månader som klubbdirektör. Förklaringen är känslomässig.
- Jag har försökt att jobba med detta, men känner att jag har ett alldeles för stort hjärta för Mora IK för att för mig sköta det på ett professionellt sätt. Därför valde jag att meddela styrelsen i Mora IK under våren att jag inte var beredd att leda Mora IK ett verksamhetsår till. Jag kommer dock att ansvara för en sportkommitté som kommer att ansvara för den sportsliga verksamheten kring a-laget, inom de ekonomiska ramar styrelsen har beslutat, sägerJohan och fortsätter:
- Jag tycker hela organisationen har gjort ett väldigt bra jobb under min tid som ledare, och att vi har hittat en kostnadsnivå som är i harmoni med de intäkter vi har som allsvensk klubb.
- Jag tycker Mora IK:s supporters kan se ljust på framtiden, och vi har en mycket spännande säsong framför oss, avslutar Johan.

Väl rustade

Rent sportsligt tycker han Mora står väl rustade och att affären med Denis Golubev fått för stora proportioner.
- Det är ju en junior. Titta på killen vi har på try-out, Raimonds Vilkoits, han kan bli ett lika bra nyförvärv, men ingen har ens nämt honom, påpekar Sares.
Igår kväll hade inte Sares ännu fått klartecken om Golubev kommer till Mora eller om han spelat till sig ett A-lagskontrakt med AK Bars Kazan.
BENGT PETTERSSON
023-47500
bengt.pettersson@daladem.se