Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag trodde jag skulle dö"

Cykeln blev strömförande när Roland Nilsson från Gustafs lyssnade på radio samtidigt som han cyklade under en kraftledning i Arvslindan mellan Borlänge och Djurås.
- Nu jäklar blir jag stendöd hann jag tänka.

Roland Nilsson cyklar 1000 mil varje år. Det är något han kommer fortsätta med även fast cykeln nästan blev hans död i början av juli. Till sällskap har han alltid en gammal freestyle som han lyssnar på radio i och mitt under en kraftledning i Arvslindan blev cykeln strömförande.
- Radion måste ha dragit till sig strömmen och gjort cykeln strömförande. Jag blev riktigt rädd och hann tänka att "nu dör jag".

Hål i byxorna

Han berättar hur det blixtrade till uppe vid håret och hur han kände att det sprakade i hela huvudet.
- Samtidigt fick jag något som kändes som ett getingstick vid insidan av låret.
Roland blev alldeles ställd av chocken men fortsatte cykla ända till Leksand.
- När jag klev av cykeln såg jag ett hål i mina cykelbyxor med alldeles brända kanter runt och jag hade fått ett märke på insidan av låret.

Utreda saken

Roland har kontaktat kraftbolaget som kommer utreda saken.
- Jag kräver ingen ersättning av bolaget men jag kommer aldrig lyssna på radio samtidigt som jag cyklar under kraftledningar igen. Det var riktigt otäckt.


ANGELICA LINDVALL
0243-920 14
angelica.lindvall@daladem.se