Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag trodde jag skulle dö"

Annons

Cykeln blev strömförande när Roland Nilsson från Gustafs lyssnade på radio samtidigt som han cyklade under en kraftledning i Arvslindan mellan Borlänge och Djurås.
- Nu jäklar blir jag stendöd hann jag tänka.

Roland Nilsson cyklar 1000 mil varje år. Det är något han kommer fortsätta med även fast cykeln nästan blev hans död i början av juli. Till sällskap har han alltid en gammal freestyle som han lyssnar på radio i och mitt under en kraftledning i Arvslindan blev cykeln strömförande.
- Radion måste ha dragit till sig strömmen och gjort cykeln strömförande. Jag blev riktigt rädd och hann tänka att "nu dör jag".

Hål i byxorna

Han berättar hur det blixtrade till uppe vid håret och hur han kände att det sprakade i hela huvudet.
- Samtidigt fick jag något som kändes som ett getingstick vid insidan av låret.
Roland blev alldeles ställd av chocken men fortsatte cykla ända till Leksand.
- När jag klev av cykeln såg jag ett hål i mina cykelbyxor med alldeles brända kanter runt och jag hade fått ett märke på insidan av låret.

Utreda saken

Roland har kontaktat kraftbolaget som kommer utreda saken.
- Jag kräver ingen ersättning av bolaget men jag kommer aldrig lyssna på radio samtidigt som jag cyklar under kraftledningar igen. Det var riktigt otäckt.


ANGELICA LINDVALL
0243-920 14
angelica.lindvall@daladem.se