Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag vill få ihop gruppen än mer”
Två av matcherna ingår i Strandtorget Cup som spelas i Kristin Hall i Lillehammer som spelas fredag och lördag. Deltagande lag är förutom Mora Storhamar, Lillehammer och BIK Karlskoga.
Men Mora inleder sitt Norgeäventyr redan idag onsdag med en träningsmatch mot Lillehammer, en match som inte ingår i cupen.

På fredag är det sedan cupmatch mot Storhamar i Kristin Hall, inte den hall som Sverige vann OS-finalen i 1994.
På lördag väntar antingen match om tredjepris eller final.

Patric Wener tränare i Mora, vad vill du få ut av den här trippen till Norge?
– Jag vill i första hand få ihop gruppen ännu mer. Vi kommer också att träna hårt så det blir en tuff vecka för killarna.
Vinner Mora fredagens match mot Storhamar väntar final på lördag. Och i den finalen kan man få möta BIK Karlskoga som spelar mot Lillehammer på fredagen.
Skulle det bli så kommer Mora och BIK Karlskoga att mötas tre gånger innan seriestarten. För efter cupen i Lillehammer väntar ett dubbelmöte mellan lagen.
– Vi var i första hand ute efter att få möta elitserielag, men vi visste inte hur det skulle bli med ishallen, om kommunen skulle köpa den eller inte och när allt var klart. Då frågade BIK Karlskoga oss om matcher. I fjol mötte vi Västerås och kom hem med tre hjärnskakningar, så vi valde att prova BIK Karlskoga i stället, säger Patric Wener.
Mora inledde säsongens träningsmatchande i lördags när man slog Sparta Sarpsborg med klara 6–1 i Älvdalen.
Moras samtliga sex mål kom i power play.

– Ändå har vi inte tränat en enda gång på power play. Nu var väl Sarpsborg inte speciellt bra i boxplay, de stressade oss inte direkt. Men vi har fått bra karaktärer för power play också. Det vi har tränat på fungerade bra, killarna förstod systemet. Jag tycker att de vi plockat hit förstår sina roller, säger Patric Wener.

Gunnar Bäcke/DT