Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägare, släpp inte hunden i vargrevir

Hur många hundar ska skadas eller dödas innan nån i era organisationer eller myndigheter ingriper mot detta vansinne att släppa hundar i vargrevir? Försäkringsbolagen borde ingripa också, det har hänt ett flertal gånger denna vecka. Det är som om jag skulle släppa mina hundar på motorvägen. Går det bra så gör det. '

Hundarna förorsakas stort onödigt lidande när hundägarna bara fortsätter att släppa dom i vargrevir. Jag har hört där matte sagt till husse att har du inte med dig hunden hem behöver inte du komma hem heller. När man skriver på jägarnas hemsida att man bryr sig om hundarna får man höra hur lite man begriper eller också kommenterar dom det inte alls.

Jägarnas Riksförbund tar inte in något på sin hemsida jakt/jägare som är minsta kritiskt. Det kan inte fortsätta så här att minst en hund var och varannan dag skadas eller dödas av rovdjur och jägarna säger att hundarna inte mår bra av att inte få jaga.

Dom mår inte bra att släppas bland vargar heller. Tänk att ha en hobby där man utan vidare utsätter sin familjemedlem "hunden" för så stora risker. 

Ge inte vargen skulden, den är ett vilt djur som tar sina byten. Tiderna förändras i skogen och under jakt. Både jägare och inte jägare som har hundar får tänka om.

Tänk på att hunden är ett underbart djur, en riktig kamrat som man kan ha mycket roligt med.

Torbjörn Eriksson.

Regionansvarig Svenska Rovdjursföreningen Örebro Län

LÄS OCKSÅ: Varg skadade unghund 30 meter från ägaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare