Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jägarna verkar tro att de kan förvalta naturen"

Rovdjuren är bättre förvaltare av klövviltet. Som jag ser det, de som är riktigt duktiga jägare är de som kan jaga utan hjälpmedel som att släppa sina gpsförsedda hundar lösa för jakt.

Jag anser att löshundsjakten måste förbjudas då denna jaktform stressar viltet samt är till för stor nackdel för vargen då dessa enbart försvarar sina revir vid hundattackerna. Samt att skaderisken på hundarna är stor med påkörningar på vägar. P28 bör ändras till den text som var innan den förra dramatiska ändringen.

Människan har aldrig kunnat förvalta någonting i naturen, men jägarna verkar tro att de har den förmågan. Så egentligen faller hela deras försvar för deras nöje och hobby att jaga. Sveriges natur har aldrig varit i sämre skick än nu. Den biologiska mångfalden har stadigt försämrats tack vare den förvaltning som jägarna bistår med.

En jägare skjuter oftast de största och ståtligaste individerna, så kallad trofétakt. Just dessa individernas gener är det som naturen och just för den arten som skall föras vidare till nästa generation. Men det jägarna oftast gör är precis tvärtom. Rovdjuren gör detta arbete betydligt bättre och tar oftast bort sjuka och svaga.

Eftersom jägarna egoistiskt vägrar att dela med sig av bytesdjuren till rovdjuren utan hellre vill hålla en jakt på rovdjuren till en nivå på utrotningens rand. Jag anser att de som verkligen gör ett bra jobb som förvaltare av klövstammen är rovdjuren och bör verkligen lyftas fram som ett föredöme medan jägarkåren bör minskas på drastiskt genom att minska ner på vapenlicenserna genom diverse hårdare krav på jägarna. Till exempel synkontroll, läkarkontroll, både kroppslig och psykisk, och hårdare kunskapsprov. Rovdjuren kan även minska ner klövviltet till populations storlekar som floran kan hantera vilket medför att den biologiska mångfalden ökar markant.

Men många jägare är tyvärr förblindade och har inte den kunskap så de kan se igenom av de indoktriner och propaganda som Jägare förbunden ger ut. Den jägarexamen de har kan de få på ett veckoslut. De skall även klara ett skjutprov på en papptavla. Skrämmande kort kurslängd och krav för att sedan få licenser för vapen som i allra högsta grad är farliga i fel händer. Varje år är det några jägare som skjuter på och ihjäl kamrater i skogen. Även många hundar blir skjutna. Jag har tom läst i tidningar att även kor och hästar blir skjutna.

Talet om klimatsmart kött som jägarna ofta uttalar som ett mantra är ingenting som imponerar på mig. Allt deras skjutande i naturen med bly kulor/hagel gör att vi människor till slut får i oss detta bly eftersom denna ansamling av bly kommer att urlaka sig i vattendragen, och tas upp i kretsloppet. Så kött från det jägarna skjuter är absolut inte klimatsmart. Bly är en tungmetall och är dessutom fördummande då det ansamlas i hjärnan.

Raptor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare