Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jäkla bra Strebers - men för lång transportsträcka

/

Strebers
Var: Liljan
När: 11 september
Publik: Gles
Betyg: 3

Annons

Strebers har för alltid en viktig och stor plats i historieboken om svensk punk. De var med och formade genren för cirka 30 år sen, och hade de inte funnits hade mycket förmodligen varit annorlunda.

Nu lever de igen, efter ett gäng återföreningar, och när de drar i gång deras bästa låt - "Högervindar" - redan som öppningslåt på Liljan så är det wow. Vilket ställ! Tajt, energi och allt man kan önska sig när det gäller snabb svensk punk. Och inte blir det sämre med efterföljande "Betongbarn".

Jag tänker; "vafalls! det här kommer bli bättre än jag hade förväntat mig".

Men sen kommer tyvärr ett långt mellanparti där allt inte är lika kul. Visst kommer en och annan låt som är roligare än medel här och där, men överlag så är låtmaterialet inte nog starkt för att klara en så här lång spelning.

Det märks också på publiken. Inte ens de mest inbitna orkar hålla gnistan uppe, och sällskapet vid kravallstaketet tunnas ut.

Konserten avslutas bra när det åter blir några av de starkare korten i repertoaren - "Blod svett & tårar", "39 steg" med flera.

Däremot får publiken ingen "Balladen om lilla Elsa" denna gång. Jag gissar att den låg som ett ess i skjortärmen om publiken orkat ropa in bandet för ett andra extranummer, men så blev det inte. Och visst, jag kan köpa att de är trötta på att spela den låten, men en sån här kväll där publiken inte är jättestor, stämningen lite trött, så hade det inte skadat med lite publikfrieri genom att kasta in den för att pigga upp i transportsträckan.

Annons