Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämställda julklappar efterfrågas

En del fick en iPhone-penna medan andra fick en ståltermos.

Kommunens julklappar har väckt känslor och nu föreslås en upphandling av julklapparna.
I julklapp 2012 fick de anställda i Hedemora kommun olika typer av julklappar beroende på under vilken förvaltning man arbetar inom. En del fick en iPhone-penna. Andra fick en ståltermos.
”Med tanke på att kommunen ska använda sig av jämställdhet vad gäller våra invånare så borde det vara i framkant att kommunens egna anställda får en likvärdig julklapp, oavsett om man jobbar inom skolan, vården eller inom administrationen”, skriver kommunfullmäktigeledamoten Maria Karlsson (S) i en motion till kommunstyrelsen.
Karlsson skriver också att den så kallade Trivselpengen, som alla anställda har men inte kan utnyttja beroende på hur arbetsschemat ser ut. Karlsson menar att trivselpengen borde läggas i en pott för lika julklappar till alla.
Karlsson uppmanar också i motionen att kommunen bör sträva efter att ge något i julklapp som främjar hälsan för de anställda.
”Träningskort på Vasaliden, träningsstavar, löparställ eller något annat som associerar till friskvård”, fortsätter Karlsson i motionen.
Nu föreslår Karlsson att kommunen upphandlar julklappar så att alla anställda får lika julklapp och att trivselpengen tas bort och att pengarna läggs på genomtänkta julklappar som går i linje med kommunens arbete med jämställdhet, friskvård och varumärke.

Christian Larsen
christian.larsen@daladem.se