Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Tauer klar för BrageFOTBOLL/BORLÄNGE
Brage har skrivit kontrakt med förre Djurgårdaren och Greklandsproffset Jan Tauer, 29. Kontraktet sträcker sig fram till sommarens transferfönster, med option på en förlängning.

– Det här är ett fynd, säger Brages sportchef Michael Kallbäck stolt.
Jan Tauer kommer närmast från grekiska andraligans Iraklis Psachna, som för närvarande ligger tvåa i serien och sannolikt tar klivet upp i högsta ligan.
– Det är helt galet i Grekland med lön och allting. Det är en ordentlig kris i den grekiska fotbollen och när de heller inte gillar tyskar speciellt mycket, så längtade jag hem till Sverige och få vara tillsammans med min flickvän och son som just nu bor i Stockholm, säger Tauer.
– Jag är verkligen glad för att jag får den här chansen i Brage och få spela fotboll i Sverige igen i ett bra lag.

Jan Tauer är tänkt att täcka upp för sjukskrivne Daniel Björkman, som fortfarande har känningar till och från efter sin hjärnskakning vid en juniorfinal för snart två säsonger sedan.
Björkman ska till Sofiahemmet i Stockholm nästa vecka för en grundlig genomgång och något fotbollsspel för hans del lär det nog inte bli inom de närmaste månaderna.
– Björkman har ett långtidskontrakt i Brage och vi vill verkligen satsa på honom. Men eftersom han lär vara borta ett bra tag har vi tagit in Tauer, som också kommer att vara ett bra stöd för Daniel under hans rehab, säger Kallbäck.

Jan Tauer gjorde tre säsonger i Djurgården (2007–2009) och gjorde sig känd som en riktigt bra närkampsspelare och med en fin vänsterfot. Det är en riktig klasspelare som Brage värvat och som inte kostar skjortan.
– Den lön vi betalar för honom är inte hög, hans högsta önskan var att komma tillbaka till Sverige och visa upp sig igen. Däremot om andra klubbar visar intresse för honom när transferfönstret öppnar och vi vill förlänga kontraktet med Tauer kommer lönen naturligtvis att öka. Men det får vi ta då, säger Kallbäck.

När det gäller tränaren Conny Karlsson så befinner han sig i Helsingborg 5–10 dagar för tester.
– Vi trodde han skulle vara tillbaka till tisdagens match mot Djurgården, men det är väntetider på testerna och vi hoppas att han är med igen mot IFK Göteborg i Svenska Cupen på lördag.
Nyligen värvade Njogu Demba-Nyrén blir inte med mot vare sig Djurgården eller Göteborg, han dras med en ljumskskada och väntas vara spelklar om cirka sex veckor.
Däremot hoppas Brage att Jan Tauer kan vara med mot sin förra klubb Djurgården när de mötspå tisdagen på Domnarvsvallen. Tauer tränade med Brage under måndagen och hoppas spela åtminstone en halvlek.

Håkan Eriksson

Namn: Jan Tauer.

Ålder: 29.

Längd: 188 cm.

Familj: Flickvän och en son på 3,5 år.

Position: Vänsterback, men har också spelat mittback.

Moderklubb: Fortuna Düsseldorf.

Klubbar i karriären: Fortuna Düsseldorf, Uerdingen 05, Eintract Braunschweig, Djurgården, VFL Osnabrück och Iraklis Psachna.

Aktuell: Skrivit kontrakt med Brage fram till sommarens transferfönster.