Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnväg och väg är nu jämnhöga

Under början på veckan stängdes E16 av för alla trafik ett par dygn.
Skälet var att Trafik­verket skulle riva upp plankorsningen mellan Europavägen och järnvägen i Snöån och höja banvallen.
Arbetet har gått enligt planen och nu är järn­vägen fem centimeter högre.

Det är många bilister som märkt att det varit en riktigt påtaglig svacka vid den aktuella plankorsningen. Det har hoppat till ordentligt i bilar och andra fordon som passerat.

Skälet är att järnvägen, tillsammans med väg­kroppen har sjunkit ner cirka fem centimeter, så det har bildats en grop där järnvägen och körbanan korsat varandra.
Enda sättet att få bukt med detta var att höja både vägen och järnvägen så de kommer i samma nivå som den omliggande vägen.
Arbetet påbörjades på måndagen med att det ­material som skulle till platsen kördes dit och vid lunch på tisdagen var det dags att stänga av allt trafik på E16.
Alla fordon har dess fått köra över Uppsälje och på den västra sidan av älven till Nås, en omväg som gjort att det tagit lite längre tid att färdas mellan Nås och Vansbro.

Den nya korsningen har fått en sorts material i den del där det ska köra bilar och dessutom är rälsen kraftigare och den ligger på betongslipers. Allt för att plankorsningen ska tåla ­både tunga tåg och tung ­trafik på Europavägen.

Sven Thomsen/DT