Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jättepositivt. Äntligen"

- Jättepositivt att kommunen äntligen tagit tag i det här och kanske ger våra medlemmar möjlighet att få jobba heltid, säger Erja Eloranta, ordförande för Kommunals avd. 5 i Rättvik.

Kommunalfacket har i flera år kämpat för rätt till heltid för sina medlemmar. I vintras allierade sig facket i Rättvik med Socialdemokraterna.
- Om vi får makten är det ett vallöfte från vår sida att teckna avtal om det, sa partiets kommunalrådskandidat Jan Dahlquist, i mars.

Fem s-kommuner

Erja Eloranta misstänker att det satt fart på kommunledningen och förvaltningarna att ta fram ett förslag om heltid innan valet 19 september.
Hon är inte desto mindre glad för det.
- Hittills är det bara fem kommuner i Dalarna, alla s-styrda, och landstinget som tecknat avtal med oss om heltid. Det vore väl bra om Rättvik kan bli den sjätte kommunen, säger hon och frågar sig samtidigt varför det ska behövas en projektledare innan det kan bli verklighet i Rättvik.
Erja Eloranta stryker också under på att det finns ekonomiska vinster för kommunen att göra med heltidstjänster.
- Vi har idag oerhört många vikarier. Med heltidare kan egen personal användas istället. Klart vi spar pengar, säger hon.

HANS BLOOM