Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jazz med Roger Pontare i Gagnef

Roger Pontare hoppas att det blir lika trevligt i Gagnef kyrka på måndag som det varit vid hans tidigare besök. Tillsammans med Vivian Buczek kommer han bjuda på välkända jazzmelodier från musiker världen över.

På måndag får Gagnefs kyrka åter igen besök av Roger Pontare som är ute på en sommarturné. Tillsammans med sångerskan Vivian Buczek och med uppbackning av Claes Crona Trio har han satt ihop en längre jazzföreställning. När DD ringer upp och frågar vad publiken kommer få höra utlovar Pontare ett låtprogram med blandade inslag från populära musiker.
– Det kommer inte bli någon abstrakt jazz utan låtar som folk känner igen.

Framför allt tror Pontare att det kommer bli en trevlig samvaro. Senast han gästade kyrkan i Gagnef var för två år sedan. Då var stämningen på topp och förhoppningen är att det kommer se likadant ut på måndag.
– Senast kommer jag ihåg att det var väldigt bra akustik och trivsam publik, minns Pontare.

Han passar också på att hylla Dalasommaren. Genom åren och allt turnerande har han sett mycket men menar ändå att vackra Dalarna under den här årstiden är något utöver det vanliga.
– Av vad jag varit med om finns inget annat än superlativ att beskriva det med.

Vad händer härnäst för dig?
– Sommarens turné startar ju nu i helgen med ett första stop på Pride-festivalen i Stockholm innan Gagnefs kyrka. Utöver det förbereds planerna inför en ny platta. Profileringen på denna är fortfarande oklar dock, men det blir ett projekt att jobba med framöver.

Slutligen vill Pontare önska trevlig sommar och hoppas folk kommer och lyssnar på måndag. Med lite tur blir det bra väder och skön sommarstämning.
– Det är ju alltid roligt om solen skiner på kyrka och folk, avslutar han förhoppningsfullt.

Kalle Sundin
kalle.sundin@daladem.se