Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenny Rissveds tvingades bryta efter krasch i MTB-världscupen i La Bresse

I förra helgens VC-tävling i Albstadt föll Jenny Rissveds och skadade handleden.
Detta ledde till en krasch även i La Bresse under söndagen, vilket tvingade Falucyklisten att bryta.
– Jag är besviken, kommenterade Rissveds.

Världscuphelgen i franska La Bresse var sista chansen för de svenska MTB-cyklisterna att imponera på SOK, som inom kort väntas ge besked om OS-platser.

Våren har kantats av en intensiv poängjakt. Att Sverige skulle få en nationsplats var redan klart, men om det blir Jenny Rissveds eller Alexandra Engen som får chansen återstår att se. Jenny Rissveds tros ändå ha störst chans.

– Jag vet att SOK ser positivt på mina resultat så här långt. Jag hoppas verkligen att det ska gå vägen, det vore en dröm som går i uppfyllelse i så fall. Men jag vill inte spekulera förrän jag vet till 100 procent, säger Rissveds till SVT.

Våren har sett bra ut för Rissveds, som gör sin första säsong som senior. Efter niondeplatsen i VC-premiären i Cairns, Australien kom hon - trots krasch - tvåa i tyska Albstadt förra helgen. Hon har även hunnit med ett silver i U23-EM.

Krashen i Albstadt, då Rissveds vurpade, hade dock gett henne känningar i handleden. I La Bresse hade hon den tejpad men gick ändå ut starkt. Det såg bra ut, men efter flera krascher valde hon till slut att bryta.

– Jag kände bara ”det här går inte”. Det är alldeles för stor risk att hålla på och krascha hela tiden. Det var mer cykeln som styrde mig, än tvärtom. Det är väldigt tråkigt. Jag är besviken, säger hon till SVT.

Härnäst väntar VM i Nove Mesto och sedan en världscuptävling i Lenzerheide i juli.

I La Bresse segrade schweiziska Jolanda Neff, följd av kanadensiskorna Catharine Pendrel och Emily Batty. Alexandra Engen slutade som 32:a.

I herrklassen segrade fransmannen Julien Absalon, följd av ytterligare två landsmän; Maxime Marotte och Victor Koretzky. Sätercyklisten Emil Lindgren kom på plats 52.