Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens Spendrup öppnade Företagarmässan i Främby hallar

I går arrangerades den andra upplagan Företagsmässan.
126 företag hade montrar i Främby hallar i Falun.
- Det har varit så stort intresse att vi tvingats tacka nej till företag, säger Maria Rolander, vd på Näringslivet FalunBorlänge.

För ett år sedan arrangerades premiärupplagan av Företagsmässan, och i går var det dags igen.
Mässan inleddes med ett seminarium med Jens Spendrup.
- Jag har jobbat i 42 år med bryggeriet i Grängesberg och där har vi visat att man kan komma långt med jädraanamma, säger Jens Spendrup som under nästa år kommer att efterträdas på vd-stolen av sin son Fredrik.
Företaget ligger just ni i startgroparna för en miljardinvestering som kommer att resultera i Europas modernaste bryggeri.

70000 företagare

Spendrup är dessutom, sedan i somras, ordförande i Företagarna:
- Just nu är vi 70 000 företagare, men målsättningen är att vi ska bli 100 000. I Sverige är det fem till sex procent som är företagare under någon del av sitt liv, och det är lite även ur ett internationellt perspektiv. I det här landet finns det en attityd att man är rädd för att misslyckas, och det gör att många hellre låter bli att starta ett företag just för att de är rädda att misslyckas. Och det finns också en attityd att det är lite finare att bli förmögen om man är idrottare eller artist än som företagare. Vi måste se till att skapa bättre attityder, säger Spendrup och fick medhåll av det socialdemokratiska kommunalrådet i Falun Jonny Gahnshag:
- Vi vill ju ha en öppen attityd. Det är bättre att ge saker chansen i stället för att avvisa.

Bra gensvar

Vd:n på Näringslivet FalunBorlänge Maria Rolander var förstås nöjd med uppslutningen till Företagarmässan:
- Vi kom igång ganska sent; i september. Men gensvaret har varit väldigt bra, och vi fyllde mässan med företag snabbt. Så tyvärr har vi sagt nej till företag som vill vara med på mässan, säger Rolander som öppnar för att mässan framöver även kan komma att arrangeras i Borlänge. Men det här är en väldigt spännande lokal.
Och en som var nöjd var förstås Björn Stenberg som är mannen bakom konferens- och velodromhallen i Främby hallar:
- Det är ju den här typen av evenemang som vi vill ha här. Det känns jätteroligt, säger Stenberg samtidigt som mässan pågår för fullt.

MÅRTEN LÅNG
023-475 10
marten.lang@daladem.se