Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesper Heed: Sugarplum Fairy och P&L bjuder på gratiskonsert

Borlängebandet Sugarplum Fairy skulle egentligen bara göra en spelning i Sverige i år. Men konserten på Debaser i Stockholm den 14 maj följs upp med en gratisspelning på Sveatorget i Borlänge på lördag.
- Bandet och vi på P gör det här för Borlängeborna, säger Jesper Heed.

Jesper Heed har visserligen lämnat P som festivalchef, men han sitter fortfarande med i ledningsgruppen och kreativiteten är det inget fel på.
- Jag har ju känt Sugarplum Fairy i alla år och de är tillsammans med Mando Diao och Miss Li kanske Borlänges mest kända band. Nu ville de och vi ge tillbaka till Borlänge och dess invånare så då fixar vi den här gratiskonserten, berättar Heed.
Konserten äger rum på Sveatorget på lördag kväll mellan 18.00 och midnatt.
- Eftersom vi ändå hade konsert så bestämde vi att lite andra band också skulle kunna uppträda. Allt är inte klart än, men Hanna Turi, Mankind och Goodlooking Trash kommer att spela, säger han.

"Förfest"

Sugarplum Fairy bildades 1998 och hade redan 2008 sålt över 100 000 album. Bandets medlemmar är bland annat Victor och Carl Norén, småbröder till Mando Diaos Gustav Norén.
Sugarplum Fairy har spelat i stort sett varje år på Peace Love och betraktas lite som ett husband. Men i år kunde de inte, på grund av att trummisen Kristian Gidlund är sjuk.
- Vi har mått lite dåligt hela våren då vi visste att vi inte kunde spela på festivalen i år. Därför känns det helt magiskt att tillsammans med Peace Love få göra vår egen lilla festival. Bättre förfest till Peace Love finns inte, säger bandets sångare Victor Norén.
Evenemanget presenteras av Peace Love Foundation och är ett samarbete mellan med Peace Love, Borlänge kommun och Goatbridge Productions.
BENGT PETTERSSON
023-47500
bengt.pettersson@daladem.se