Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JLT jular med Persson

John Lindberg Trio är på god väg att skapa en jultradition på Rättvik bowling & krog.
Nu julshowar de på krogen för tredje året, och denna gång har de sällskap av Per Persson.

– Vi tycker det är så jäkla trevligt att vara där. Miljön passar oss, det blir lite Las Vegas, säger frontmannen John Lindberg.

Las Vegas, i Rättvik?
– Nja, eller, haha, har man lite fantasi så.

Det här blir tredje gången som JLT gör julshow i Rättvik, och förra året gjorde de en hel julskiva som de turnérade med.

Varför gillar ni julen så mycket?
– Det där började egentligen 2006 då vi åkte på turné som förband på Refreshments julturné. Turnéledaren sa till oss att ”ni måste spela minst 50 procent jullåtar”. Vi tyckte att det var så trist att stå och spela samma gamla jullåtar som man hört till leda, så vi började skriva egna, förklarar John och fortsätter:
– Det är lite kul också att få slänga av sig skinnpajen och på med kavajen och känna sig lite Dean Martin. Och man får sjunga ut på ett annat sätt.

JLT har gjort det till en grej att ha med en gästartist när de julshowar. I år har de plockat med sig Per Persson från Perssons Pack.
– Alla vi tycker att han är jävligt cool, och hans svenska låtar bryter av bra mellan våra låtar. Dessutom blir det en nostalgitripp för vår trummis Joakim Dunker. Hans farsa, Ingemar, spelade trummor på ”Tusen dagar härifrån” och de där gamla hitsen, så han har växt upp med det.

Dessutom har de med sig Martin Borg som spelar dragspel och piano.
– Det är en random kille som vi plockade upp i Sandviken, säger John hemlighetsfullt.

Premiären för årets julshow var förra helgen, men än återstår sex shower, den 6, 7, 13, 14, 20 och 21 december.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se