Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbade under sjukskrivning - lurade Försäkringskassan på 200 000

En 36-årig man från södra Dalarna har åtalats för två våldtäkter mot sin tidigare hustru i hennes hem i en ort utanför Falun. 36-åringen åtalas dessutom för flera överträdelser av besöksförbud mot samma kvinna. Mannen åtalas dessutom för bedrägeri och brott mot bidragsbrottslagen sedan han mellan oktober 2005 och april 2009 arbetat trots att han fått sjukersättning. Försäkringskassan har återkrävt 200243 kronor.

De båda våldtäkterna har inträffat 16 januari respektive 2 april 2009. Båda gångerna har kvinna med våld först till sängen, hållits fast med grepp om armar eller håret och sen tvingats till samlag.
Två väninnor till henne är kallade att vittna om vad offret berättat för dem om händelserna, hur hon mått strax efter dem och om parets relation. Utdrag ur läkarjournaler ska också styrka åtalet.
Två dagar före den sista våldtäkten meddelades 36-åringen besöksförbud. Det förlängdes i september och gäller än.

Taxi-resa
Han åtalas nu för den 18 juli ha gått fram till henne och okvädat henne på Lilltorpet. han åtalas vidare för ett stort antal telefonsamtal och SMS mellan annandag jul och 19 mars.
Sista överträdelsen inträffade 27 februari då han ringde och sa "jag är hos dig om tio minuter". Att han verkligen gjorde det ska bevisas med vittnesmål från en taxichaufför som han beställt resan av.
36-åringen anhölls i sin frånvaro den 13 april men greps först 11 juni.
Under utredningen har Försäkringkassan upptäckt att 36-åringen fått sjukpenning sedan 2005 trots att han arbetat.
GUBB JAN STIGSON