Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Ryno tillbaka mot AIK

Efter onsdagens förlustmatch mot Södertälje eftersökte Andreas Appelgren mer glöd i Leksandstruppen.
– Det var alldeles för blekt. Jag förväntar mig full fart hos samtliga nu, säger LIF-coachen inför lördagens möte med AIK.

Annons

Leksand och AIK är två av lagen som många tror har en tuff SHL-säsong framför sig. Under lördagen drabbar lagen samman i Norrtälje, och Appelgren tror på den mest ”seriematchlika” träningsmatchen hittills.
– Vi möttes förra året också och då var det riktigt bra puls. Det var fullsatt på läktaren och många hängivna supportrar på plats, så jag tror på något liknande igen.

AIK har liksom Leksand två träningsmatcher i ryggen inför lördagens möte. I ”premiären” blev det förlust med 2–4 mot SHL-nykomlingen Örebro, och tidigare i veckan besegrades allsvenska Västerås med 3–2.
I årets upplaga av AIK spelar bland annat de tidigare Leksandsspelarna Fredrik Svensson och Oscar Steen. Och så Mark Hurtubise, som för bara några månader sen var med och spelade upp Leksand till SHL.
– Det blir kul att möta Mark och se lite vad han tycker. Annars är det svårt att säga något om matchen, men än att det kommer bli en match i högt tempo, säger Appelgren.

Inte som mot Södertälje med andra ord?
– Precis. Men det fanns förklaringar till varför det inte fanns någon kräm i benen då, vi hade kört väldigt hårt innan.

Toppar man formen till vissa träningsmatcher?
– Nja, nej, inte direkt, men från och med nu vill man se piggare ben för varje match i alla fall.

Till lördagens match är Oscar Alsenfelt tillbaka i kassen. Mattias Nilsson kommer in på backen igen, och Patrik Norén får vila.
Johan Ryno är tillbaka i spel, men Jens Bergenström vilar igen.
– Dom väntar tillökning, berättar Appelgren.
Vilar gör också Matt Fornataro.

Finns det någon anledning till att de som vilar vilar, mer än att någon måste vila?
– Nej, ingen speciell anledning. Vi provar fortfarande runt i femmorna och försöker se vilka som klickar bäst.

Elin Broman/DT