Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonna Andersson på Syrena vann högsta klassen i Avesta

Avesta Ridklubb svarade för Dalarnas sista hopptävling för säsongen på lördagen, med tre klasser på regional nivå.
Högsta klassen, 1,20 meter bedömning A:0, vanns av Jonna Andersson från Falu RS på Syrena.

Många ekipage kom från andra distrikt, så det var rejält tuff konkurrens. Men Jonna Andersson visade prov på bra rutin och red nära de optimala vägarna i riktigt bra tempo som gav den klart snabbaste tiden av de nio felfria.
Överdomaren Stephanie Giesecke gav såväl arrangemang som de sportsliga prestationerna mycket beröm.
– Den här anläggningen har med nya ridhuset skapat helt nya förutsättningar. Dels kan man hoppa fram inomhus i gamla ridhuset och med det nya breda ridhuset går det att bygga banor till vilka höga nivåer man önskar.
– Det sportsliga var också riktigt bra och med alla hitresta ekipage utifrån blev det både många starter och dessutom mycket bra kvalitet. Roligast var ju att dalaekipagen var med så fint i toppen genom alla klasser, inklusive unghästarna.
– Möjligen skulle nivån varit en decimeter högre så hade det kommit ännu fler starter. Nu åkte flera dalaekipage och andra till Hamre som hade en regional/nationell tävling med många starter, sa Stephanie Giesecke.
Till Hamre åkte bland annat Emelie Larsson från Avesta som sin Turbino fick till en kanonprestation och blev trea på 1,35 meter i tuff konkurrens.
Det är inte alltid så lätt att hitta det rätta samspelet med andra distrikt i tävlingsplaneringen och därigenom inte heller de optimala nivåerna i klasserna. För allas bästa gäller att hitta bra samarbetsformer med god framförhållning, annars riskerar vissa tävlingsarrangörer att ställa in eller gå riktigt rejält back på sina arrangemang. Året som gått visar att klubbarna behöver gå mer på offensiven och ge tydliga signaler uppåt för att koordinera tävlingsterminen till sina egna önskemål.
I Avesta visade också Terese Jons från Borlänge RS på Casperdina MP bra ridning med en tredjeplats i den högsta klassen och felfritt på 1,10 meter på unghästen Jand.
På 1,20 meter var Ulrika Asplund Lindqvist från Leksand en av två felfria på unghästen Samira.
Lägger man därtill en andraplats för Emma Danielsson från Leksand på Ratima i 1,10 meter två faser A:0 så blev det ett riktigt bra avslut på Dalarnas tävlingstermin 2010.
OLOF ASPELIN

Klass 1, 1,00 meter två faser A:0: 1) Ulrika Svensson, Västerås, Remina SB, 00-30,48, 2) Hanna Lundin, Storbyn, Mister Grey, 00-33,03, 3) Pernilla Åkerlund, Åsebo, Little Belle, 00-33,17.
Unghästar: 3 felfria av 10.
Klass 2, 1,10 meter två faser A:0: 1) Kristina Klasson, Gävle, Gluhende Gluein, 00-31,74, 2) Emma Danielsson, Leksand, Ratima, 00-32,05.
Unghäst: 9 felfria av 16.
Klass 3, 1,20 meter A:0: 1) Jonna Andersson, Falu RS, Syrena, 0-61,90, 2) Ebba Johansson, Jump Club, Wednesday Surprice, 0-63,30, 3) Terese Jons, Borlänge RS, Casperdina MP, 0-64,00.
Unghäst: Ulrika Asplund Lindqvist, Leksand, Samira, 0-79,10.