Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jorden kommer aldrig gå under
Minns hur man efter nattskiften gick ner för att få första numret ur pressen. Det var ett dån. Det luktade trycksvärta. Då och då kom ett vrålande SMACK. Det betydde pappersbrott och killarna klättrade som vildar upp och ner i den stora maskinen för att limma ihop rullarna. Jag älskade det, dånet och den stora pressen som sakta rullade igång och fick golvet att darra.

Läser om prinsessan Lilian som dött och som aldrig kunde få barn för att den svenska tronföljden måste säkras. Ack ja.
Ambulanssjukvården ska dras ner. Befolkningen i Gagnef minskar. Byborna i Grycksbo protesterar mot att barnavården ska flyttas. Jorden går under om 2,8 miljoner år. Bakterierna blir kvar längst. (Just den här vintern har man ju märkt hur ihållande de faktiskt kan vara). Slukhål drar ner människor och hus i jorden. Siljansringen kan vara en sådan plats med sin kalkgrund.
Människor med fel utseende jagas i tunnelbanan, Inte bara av SD:are, utan även av legitimerad svensk polis. För många ringer larmnumret 112.
En pajas gör honnör. Han har hjälm med stutsplym på huvudet och stora skarprandiga pösbyxor. Han hälsar de ankommande kardinalerna i mantlar och breda röda skärp med en honnör. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Miljoner syrier lider akut nöd. FN och EU VARNAR för stora flyktingströmmar. Det vore väl bättre om alla förberedde sig ordentligt för att ta emot de utsatta och hjälplösa.
Stora läskmuggar förbjuds. Arbetskamraterna avgör om vi trivs på jobbet. Väldigt underligt om det vore annorlunda.
Aase Berg skriver om Anders Olssons Vad är en suck: Olssons tes är att sucken står i förbindelse med en längtan efter det absoluta, som i tysk idealism, hos Schelling och senare i gnosticismen.
Jag får lust att brodera meningen i korsstygn och sätta upp på väggen. Jag känner att något inom mig kommer att dö om papperstidningen försvinner. (Mina ögon klarar dessutom inte av strålningen från skärmar längre stunder).

Jag älskar tidningar, jag har tre morgontidningar, de tar timmar att läsa. Jag tittar i albumet med barnbarnen som jag klistrade in bilder på i går. Nej, jorden kommer aldrig att gå under bestämmer jag.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel