Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jorma Kontio fortsatt på gång

Annons

Vi var inne på det redan förra tävlingsdagen på Dalatravet Romme men det är bara att spinna vidare på samma tema. Fjolårets champion Jorma Kontio är på gång och har ställt in siktet på att försvara sin titel.
En trippel var det i måndags och den här fredagskvällen fortsatte han med en dubbelseger. I klartext har han klättrat från en blygsam åttondeplats i ligan till tätkänning.

Gårdagens segervapen var båda av det imponerande slaget. Viktor På Knecken som vann den fjärde avdelningen levererade en tuff avslutning och var ensam över upploppsrakan.
– Fin häst som jag har kört en gång tidigare, summerade Jorma den vinnaren.
Det andra segervapnet var dock en häst som Kontio kände bättre. Det handlar om Laxfaks kanske en av de största kallblodstalanger vi har i landet.
Han har efter gårdagen hunnit med sju starter. Samtliga har ändat i seger och än har han inte varit i närheten av förlust.
– Det är en fin häst som trots att han idag gick 27,0 så var han inte trött. Han kommer säkert att klättra i klasserna, summerade Kontio och det verkligen sken igenom att han har höga tankar om sin adept.
Laxfaks är speciell ur många avseenden. Inte bara det att han är så bra. Han är exempelvis tränad på Solvalla av Timo Nurmos. Är därmed ensam i den rasen i solvallagänget. Desssutom är han uppfödd på anrika Menhammars stuteri. Där huserar vanligtvis varmblodsess i långa rader. Laxfaks är beviset för att även kallblod kan födas upp på klassiska Ekerö.
Ingen av Kontios vinnare var av det oväntade slaget. Laxfaks allra minst. Det fanns dock de som var mer oväntade inom V5. Twigs Unique med Tomas Pettersson i vagnen kunde via en spårsnål styrning kort innan mål slå klorna i ledande Umbria och höjde därmed V5-värdet från bottennotering till i varje fall hyggliga pengar.
Torbjörn Jansson var en annan som var segersugen denna fredagskväll. Han inledde kvällen med att vinna anrika Jösseloppet med sitt lånegods Vingbo Lizzy som imponerade genom att kliva ifrån trots att hon tvingades göra en hel del grovjobb på vägen. Segern var värd 25.000 kronor och inteckning i vandringspriset.
Torbjörn kom sedan tillbaka i V5-avslutningen där han inte lämnade konkurrenterna en chans att sticka upp med sin Golden Sid som i ledningen drog stenhårt och vann på 11,3a.


Lars Lindh