Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubel på Brians konsert

Vem gillade läget bäst i går kväll? Brian Wicklund från Minnesota? Eller alla 50 unga spelmän på Rättviks musikskola? Eller publiken? Alla gillade läget bäst.

Brian Wicklund tillhör topp 10 i världen i bluegrass-genren. Få slår honom på fingrarna. Dessutom är han musiklärare hemma i USA. Det märktes i går. Han hade inga problem att få med sig de unga musikskoleeleverna i Rättvik. De amerikanska folklåtarna kom som ett pärlband från scenen. Och alla klappade i takt.
– Vilken tur att Brian Wicklund var i Sverige och skulle åka Vasaloppet. Kul att det gick att förena med en musikfest hos oss, sa musiklärare Margaretha Mattsson när hon hälsade välkommen.

Sen stegade Brian Wicklund upp på scenen och fick varma applåder. Han passade på att säga att han inte gav mycket för den amerikanska populärmusiken.
– Ursäkta att ni får så mycket av den varan i era svenska radioapparater, sa Brian. Det finns annan och bättre musik i USA, sa Brian.

Det bevisade han sedan. Och han fick god hjälp fick av alla unga spelmän. Det blev en mäktig matta av fioler när Brian och eleverna öste på tillsammans.
– Nu ska vi spela Brians blues. Den har Brian gjort, sa Margaretha Mattsson.
– I´m sorry, sa Brian.
Det blev ett härligt ös. Extra plus för Kalle Höglund som friskade i på piano.

Mats Rönnblad

PS
Efter pausen bjöd Brian Wicklund på en egen minikonsert. Mer om den i morgondagens DD.

Se och hör smakprov från konserten här: