Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jul-messen har minskat

Jul-sms:en har nämligen minskat hos de flesta större teleoperatörer.
Endast operatören Tre uppger, för TT Nyhetsbyrån, att de fortfarande ser en ökning av julaftonsmessandet, om än inte lika stor som tidigare.

Telenor och Tele2 rapporterar betydligt färre sms. Antalet textmeddelanden i Telenors nät minskade från 9 miljoner julaftonen 2012 till 5,7 miljoner i år medan motsvarande siffror hos Tele2 blev 14,5 miljoner respektive 11 miljoner.
Tele2 noterar däremot att datatrafiken ökat rejält från 17,5 gigabyte per sekund till mer än 31 gigabyte i år. Det klockslag som teleoperatören jämförde var 22:45 på julafton förra året jämfört med julafton 2013, skriver TT.

Det är knappast en vågad gissning att många av de gigabyten användes för att skicka hälsningar via sociala medier som exempelvis Facebook, Twitter och Instagram.
– Julhälsningar tycks i allt större utsträckning göras på andra vis än genom SMS. Sannolikt ligger appar och tjänster bakom den kraftigt ökade dataanvändningen och den lägre sms-trafiken, uppger Oliver Carrà, presschef på Tele2 i en intervju med TT.