Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jularbodagen blev en dag med drag

Jularbodagen i Avesta som gick av stapeln lördagen den 3 november blev även i år en stor succé.
Publiktrycket blev nästan lika stort som förra året.

Annons

Musiker som och inte minst Jularbos Vänners egna publikdragare som agerade programledare.

Föreställningen pågick i nästan tre timmar verkar inte ha tröttat ut publiken. Alla var entusiastiska och vid avslutningens sedvanliga nummer med samtliga artister på scenen gavs stående ovationer.

Niklas Sundén bördig från Sundborn och Vikarbyn bjöd på fantastiska franska chansons vilka han under 20 år framfört tillsammans med sin kollega Richard Wolf. Anders Larsson och Linda Karlsson sjöng och spelade som vanligt sitt swingpotpurri med blinkning till 40-talet och Alice Babs. Peter Forsell och Jan Bengtsson körde i sin tur på mjuka fina tongångar och Ingemar Ihlis, denne multiinstrumentalist fanns med tillsammans med bästa kompet överallt och i alla nummer nästan.

Nils Fläcke fick äran att framföra några av Calle Gyllings fina melodier, då vi hade äran att ha Carl Gyllings dotter Britta, 96 år, med son och sonhustru på första bänk. Bengan Jansson ”kuppade in” sin fru Eva och son Allan på fiol så några fina visor och polskor klämdes också in. Även Lema-bälgarna framträdde och programledare var Lena Jularbo Brauner.

Det är i år 125 år sedan Carl Jularbo föddes, men musiken lever i högsta grad vidare. Håkan Pettersson i sin tur levererade tre roliga nummer där han med gamla 78-varvare spelade på trattgrammofon visade Calles storhet som spelman redan 1910. Sedan tog dragspelarna Peter Forsell, Jan Bengtsson, Anders Larsson och Beiron Hultman över och spelade samma melodier i 2018 års tappning.

Det var en föreställning som publiken uppskattade. Många bokningar redan till nästa år borgar för att Jularbodagen kommer att fortsätta leverera fin dragspelsmusik.