Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julia Svan blixtinkallades: ”En dröm att få åka”

Julia Svan, Vansbro, får göra debut i Tour de Ski.
– Den bästa julklappen. Det var nära glädjetårar, säger hon.

På grund av sena återbud blixtinkallades Julia Svan och Jens Eriksson, Dala-Floda, i det svenska Tour de Ski-laget.
Beskedet kom på annandagens kväll, då Svan hastigt fick göra om sina planer och flyga till Tyskland.
– Det blev lite chock när jag fick höra att jag skulle hoppa in. Jag var i Torsby på julfirande och fick ändra planerna och åka till Mün-chen direkt, berättar hon.
– Det här är så klart jättestort. Det största hittills för mig. Jag har sett på Tour de Ski på tv i så många år och drömt om att få åka. Jag ser verkligen fram emot att genomföra alla tävlingar.

Förbundskapten Rikard Grip ser det är en investering att ha med fyra Tour de Ski-debutanter i laget; Julia Svan, Evelina Settlin, Gustav Eriksson och Carl Quicklund.
Svans mål är framför allt att samla på sig erfarenhet. Hon ser mest fram emot 10 kilometer klassiskt, som är en masstart, men även 5 kilometer klassiskt.
– Det är bra att se hur fort de andra åker, vad som fattas för mig och vilka partier man tappar på. När man kör man mot man kan man lät-tare mäta sig mot motståndet, menar Julia Svan.

Louise Sundström/DT
louise.sundstrom@dt.se