Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkonsert som lockade många

Under lördagseftermiddagen var det dags för julkonserten Julton i Norrbärke kyrka.
En stämningsfull stund som lockade många, både stora och små.

Hoppet om en vit jul sjönk i veckan i takt med att plusgraderna steg. Den snötäckta marken förvandlades till en slaskig sörja och det fortfarande så gröna gräset dök upp igen.
Men som på beställning dalade snöflingorna under lördagen och täckte åter­igen marken. Och vad kunde vara mer passande då det var dags för julkonsert i Norrbärke kyrka.
Smedjebacksborna var uppenbarligen på julhumör för det var fullsatt i kyrkan. När klockarna ringde in och konserten kunde börja inledde kyrkokören med Stilla natt.

Därefter följde ett imponerande startfält där vi bland annat hittar Västerbergslagens kulturskola, Smedjebackens manskör, Norrbärke kyrkokör och Cantilena-kören.
Det bjöds på klassiska julsånger, både svenska och engelska. Jul, jul, strålande jul, Dagen är kommen och White Christmas var några.
En bra bit in i den en och en halv timme långa julkonserten var det då dags att dela ut Norrbärke församlings musikstipendium som i år tilldelades två personer.
Den förste att motta musikstipendiet var Ulf Hällqvist och i motiveringen framhölls bland annat hans mångåriga och aktiva medlemskap och hans många uppdrag som solist i församlingen.

Även hans stora intresse och engagemang för församlingens olika körer har gjort honom till en värdig stipendiat.
Anna-Karin Forssén fick också ta emot församlingens musikstipendium.
I motiveringen sade församlingens Erik Svensson att hon mottar stipendiet för sitt aktiva medlemskap i flera av kyrkans körer. Stipendiet ska möjliggöra fortsatta studier för att utveckla hennes sångröst.

Beatrice Åström/DT
beatrice.astrom@dt.se