Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkonsert till förmån för Världens barn

Lördagen den 14 december arrangerar Stämbandet och Hedemora musikkår en gemensam julkonsert i Vasakyrkan till förmån för Världens barn.

Annons

Trots att det i många länder, exempelvis i USA och Storbritannien, är vanligt att körer och blås/brass-band spelar tillsammans inför jul, är det första gången för Stämbandet och Hedemora ­musikkår. Under konserten de att spela och sjunga var för sig, men också tillsammans.

Förra årets julkonsert med Stämbandet blev mycket uppskattad och i årets konsert utlovas både gammalt och nytt i genren advents- och julmusik. Årets konsert ges till förmån för Världens Barn och pengarna från en frivillig kollekt går oavkortat till insamlingen.
Hedemora Musikkår har alltså spelat för Hedemoraborna i mer än 60 år. Dirigenten heter Jesper Götlind.
Vokalensemblen Stämbandet som består av Mariell Bengtsdotter och Maud Lindblå, sopran, Inga-lill Örnerfors Modin och Majt Bengts, alt, Göran Lindblå, tenor, och Christer Modin, bas har sjungit tillsammas i ungefär fem år.
Tid och plats för konserten är lördagen den 14 december kl 17.00 i Vasakyrkan.

Eva Langefalk/DT