Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkonsert till förmån för Världens barn

Lördagen den 14 december arrangerar Stämbandet och Hedemora musikkår en gemensam julkonsert i Vasakyrkan till förmån för Världens barn.

Trots att det i många länder, exempelvis i USA och Storbritannien, är vanligt att körer och blås/brass-band spelar tillsammans inför jul, är det första gången för Stämbandet och Hedemora ­musikkår. Under konserten de att spela och sjunga var för sig, men också tillsammans.

Förra årets julkonsert med Stämbandet blev mycket uppskattad och i årets konsert utlovas både gammalt och nytt i genren advents- och julmusik. Årets konsert ges till förmån för Världens Barn och pengarna från en frivillig kollekt går oavkortat till insamlingen.
Hedemora Musikkår har alltså spelat för Hedemoraborna i mer än 60 år. Dirigenten heter Jesper Götlind.
Vokalensemblen Stämbandet som består av Mariell Bengtsdotter och Maud Lindblå, sopran, Inga-lill Örnerfors Modin och Majt Bengts, alt, Göran Lindblå, tenor, och Christer Modin, bas har sjungit tillsammas i ungefär fem år.
Tid och plats för konserten är lördagen den 14 december kl 17.00 i Vasakyrkan.

Eva Langefalk/DT