Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad trots en månad till dopparedan

Dan före dan före dan då det återstod en månad till dopparedan slog ordenshuset i Sågmyra upp dörrarna för julmarknad. En mycket traditionell sådan.

Utanför ingången träffade DD Karin Wickman från Bjursås som stod där i kylan och sålde kransar och likande dekorationer med jultema.
– Det har gått ganska bra, så jag kan inte klaga, berättade hon och försökte övertala fotograf Kvicker att köpa med sig en hem till Övertänger.

Fullt så skicklig försäljare var hon nu inte. I stället gick den tänkte kunden in till tombolan och kom ut med en nyvunnen hundring att stoppa i fickan.
Bland försäljarna hittade DD Gustav Kristiansson, Maja Johansson och Ronja Lökås från sjätte klass i Sågmyraskolan som sålde kaffebröd för att få pengar till klasskassan.
– Vi har bakat det själva, garanterade de unga försäljarna.

Inne i ordenshuset kunde nyfikna titta på tunnbrödsbak och köpa av vad som efterhand kom ut ur ugnen. Och njuta av lite kaffe under tiden.
Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se