Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM-forward till Mora

Efter 1–6 hemma mot Oskarshamn i tisdags är moringarna inställda på snabb revansch.

– Vi har alla chanser i världen att vinna i kväll, säger MIK-backen Tom Nilsson inför borta-matchen mot Djurgården.

Men för att chanserna ska bli till verklighet gäller det att Mora får fart på effektiviteten igen.
– Självklart måste vi sätta chanserna, men jag tycker egentligen inte att vi spelade så dåligt. Spelet har vi, men sen har vi haft två såna här riktigt dåliga matcher, mot Asplöven och nu Oskarshamn hemma. Klart det är jobbigt, men vi har pratat igenom det och glömt det, så nu ser vi framåt, menar Nilsson som då närmast får blicka mot kvällens drabbning på Hovet.
– Att möta Djurgården på Hovet en fredagskväll kan inte bli annat än jättekul. Vi har haft riktigt bra träningar efter matchen i tisdags så vi ser fram emot att spela.

Vem avgör?
– Det får väl bli jag då, säger Tom Nilsson som hittills denna säsong noterats för tre poäng i Mora-tröjan.
Utöver detta har han också ett JVM-silver i bagaget.

Ett silver som han bland annat spelade hem med Brynäs Emil Molin, som i går blev klar för Mora resten av säsongen.
– Emil är en väldigt spelskicklig forward som har bra öga för spelet, det blir riktigt kul att han ska spela med oss, menar Nilsson, som får medhåll av tränare Patric Wener:
– Om alla papper blir klara spelar Emil redan i morgon (i kväll), och det vore ett jättebra tillskott för oss. Han kommer att tillföra mycket.

Det är riktigt jämnt bland mittenlagen i tabellen nu, och inför kvällens match skiljer det sju poäng mellan Mora och Djurgården.
Djurgården som efter en tung säsongsinledning spelat upp sig rejält på sistone och avancerat i tabellen. I tisdags fick djurgårdarna dock se sig besegrade, då man förlorade ”Stockholmsderbyt” mot Södertälje efter straffar.
– Det ett spännande läge just nu, konstaterar Wener.
– Det är riktigt jämnt och alla poäng är oerhört viktiga. Får vi bara ordning på defensiven och sätter chanserna har vi goda chanser att ta poäng i kväll, och även på söndag hemma mot Västerås.

Några ändringar i truppen?
– Nja, Tobias Ericsson och Mikael Wikstrand har varit sjuka nu i två dagar så vi får se hur det blir med dom. Annars finns alla tillgängliga.

Elin Broman