Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KAIS föll i seriefinalen

Det blev en makalös avslutning i seriefinalen mellan Mora och Djurgården. Med fem sekunder kvar av tredje perioden satte Therése Karlsson Moras 5−5 kvittering och tog matchen till förlängning. Väl där avgjorde Djurgården.− Det är vi som gör Djurgården bra, säger Moratränaren Roger Jonsson.
När Amanda Wall reducerade till 4−5 i början av den tredje perioden fick hemmalaget hopp om att hämta in Djurgårdsledningen. Kvitteringen kom, även om det dröjde till 19:55 på matchuret i tredje perioden. Efter kalabalik framför Djurgårdsmålet lyckades Amanda Larsson få fram bollen till Therése Karlsson som rullade in sitt tredje mål i matchen. Målet tog matchen till förlängning men väl där kunde Djurgården sätta avgörande 6−5. Därmed säkrade Djurgården seriesegern och får välja motstånd först i slutspelet.

− Den här matchen ska inte sätta avtryck för resten av säsongen. När Djurgården vann guld sist var man femma i serien så det behöver inte spela så stor roll, säger Roger Jonsson.

Även om det var i förlängningen Mora släppte in det avgörande målet, var det i andra perioden matchen gick förlorad. På drygt fem minuter gick Djurgården från 1−1 till 4−1 i inledningen av perioden.

− I första perioden är det jämnt men i andra är det vi som gör Djurgården bra. Laget var alldeles för långt och vi kom fel i positionerna, det var inte en okej period.

Mest dystert för hemmalaget var att poängdrottningen Sara Kristoffersson stötte ihop med Djurgårdens Therése Andersson i början av tredje perioden. Kristoffersson blev liggande med smärta i axeln och fick tas om hand av sjukvårdare.

− Det känns inte bra, jag kan inte röra axeln så mycket just nu. Den trycktes till och hoppade till hälften ur led. Får jag mer ont ska jag åka upp till akuten, säger en grimaserande Sara Kristoffersson efter slutsignalen.

Hennes medverkan på söndag är högst osäker och skulle hon även missa matcher i slutspelet kan det få dystra konsekvenser för Mora. Hon ligger trea i Superligans poängliga med 63 poäng.

− Absolut inte bra såklart, men det är ändå alltid laget som är viktigast, säger Roger Jonsson.

Mora spelar borta mot Rönnby på söndag och direkt efter matchen väljer lagen slutspelsmotstånd. I och med förlusten tappade Mora andraplatsen till IKSU som spelar borta mot Djurgården i sista omgången. En omgång där Mora alltså måste ta fler poäng än IKSU för att gå om.

Joakim Mattsson

KAIS Mora − Djurgården 5−6 e förl (1−1, 2−4, 2−0,0−1)

Första perioden: 0−1 (15:07) Matilda Rotevall (Annsofie Sundholm) 1−1 (18:06) Anna Wijk (Amanda Larsson).

Andra perioden: 1−2 (1:15) Hermine Dahlerus (Sandra Mattsson), 1−3 (4:03) Moa Tschöp (Emelie Lindström), 1−4 (6:45) Kajsa Åkerman (Moa Tschöp), 2−4 (12:59) Therése Karlsson (Amanda Larsson), 2−5 (15:00) Hermine Dahlerus (Emelie Lindström), 3−5 (18:15) Therése Karlsson (Sara Kristoffersson).

Tredje perioden: 4−5 (3:31) Amanda Wall (Therése Karlsson), 5−5 (19:55) Therése Karlsson (Amanda Larsson).

Förlängning: 5−6 (2:23) Hermine Dahlreus (Laura Mertsalmi).

Skott: x−x (4−10, 7−13,7−5,2−1).

Utvisningar, Mora: 1x2. Djurgården: 1x2.

Domare: Jörgen Andersson, Daniel Dufvenberg.

Publik: 548.

Mora: Sandra Fredriksson (Erica Willesgård) − Silvana Nötzli, Caroline Sundbye, Amanda Larsson, Anna Wijk, Therése Karlsson − Martina Löf, Dragana Mrksic, Sara Kristoffersson, Ellen Tillman, Anna Wiman − Lina Hansson, Elin Reinestrand, Jessica Eriksson, Johanna Persson, Amanda Wall − Johanna Stickopers.