Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KAIS Mora fick slita för derbysegerm

KAIS Mora fick verkligen slita för att besegra IBF Falun i årets första daladerby.
7–5 slutade matchen i Unihoc arena, sedan Falun var nära att gå ikapp i sista perioden och frågan är om inte Falun var värda en pinne i den här matchen.

– Derby är derby och jag tycker vi blev lite för naiva i sista perioden, säger KAIS-tränaren Roger Jonsson.
– Och jag får ta på mig en balja när jag inte gav tydliga instruktioner i deras sista powerplay. Men trots allt tycker jag vi vinner rättvist.
I Falulägret var det dämpat av förståeliga skäl.
– Våra två första perioder var inte bra och vi bjuder på två mål. Men vi gör en förbannat bra sista period och vi är inte alls sämre än Mora, utan minst lika bra. Surt sa räven, säger IBF-tränaren Joachim Paulsen.
– Vi och Mora bjuder i alla fall på innebandypropaganda i den här matchen.

Första perioden blev en jämn period, med ungefär lika många målchanser åt båda håll även om KAIS Mora hade mest boll och Falun fick försvara sig och satsa på kontringar vilka var riktigt giftiga emellanåt. Speciellt 0–1 av Frida Lindgren som var en snabb spelvändning där bollen till sist hamnade ute på vänsterkanten hos Frida som nöp till direkt nere vid Sandra Fredrikssons stolprot.
Men på 2,5 minut vände Therese Karlsson på steken, 1–1 var ett snabbt överspel på högerkanten som Therese slog till direkt på och IBF-målvakten Amanda Hill hann inte med i sidledsförflyttningen. 2–1 var ett rappt skott som letade sig in.
KAIS ökade på till 3–1 när knappt halva matchen hade spelats genom Anna Wijk som bara behövde 20 sekunders powerplay för att sätta trean.
Falun kom dock snabbt igen och gjorde 3–2 genom Erika Andersson som slog till på volley. Men den glädjen höll bara ett par minuter innan Amanda Wall sprätte in en målvaktsretur till 4–2. 5–2 kom av bara farten när KAIS ställde om snabbt och Anna Wijk drog på ett skott från halvdistans.

KAIS Mora var betydligt effektivare än Falun i den andra perioden, detta i kombination med ett säkert målvaktsspel av Sandra Fredriksson.
Falun gjorde ett nödvändigt reduceringsmål tidigt på tredje perioden när Emma Lundmark reducerade till 5–3 i powerplay efter en fin upprullning. Minuten efter var det dags igen för Falun när Petra Hansson sprätte in 5–4. Men Falun drog på sig en utvisning genom Dragana Mrksic andra utvisning för kvällen och KAIS kunde utnyttja pp-läget till att göra 6–4.
Falun fick sedan två chanser med både straff och powerplay i samma domslut, en märklig regel kan tyckas. Hursomhelst så utnyttjades dubbelläget fram till 6–5. Men närmare än så kom aldrig Falun och KAIS Mora kunde sätta 7–5 i tom bur.
Sammanfattningsvis ett tufft och underhållande derby där Falun var värda åtminstone en poäng med tanke på sista periodens många chanser.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se

KAIS Mora–Falun 7–5 (2–1, 3–1, 2–3)

Mål: 0–1 Frida Lindgren, 1–1, 2–1 Therese Karlsson, 3–1 Anna Wijk (pp), 3–2 Erika Andersson, 4–2 Amanda Wall, 5–2 Anna Wijk, 5–3 Emma Lundmark (pp), 5–4 Petra Hansson, 6–4 Silvana Nötzli (pp), 6–5 Ingela Hansson (pp), 7–5 Anna Wijk.

Skott: 29–22 (9–3, 9–6, 11-13).

Utvisningar, KAIS Mora: 3x2. Falun: 4x2.

Domare: Jon Moberg och Jonatan Lindberg, Falun.

Publik: 531.