Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KAIS Mora klarade det

Kvartsfinalhistoriken lagen emellan sträcker sig fyra år bakåt i tiden. I fyra raka möten har kvartsfinalerna avgjorts i en femte och helt avgörande match.

Inledningsvis var det mycket nerver från båda håll med mängder av felpassningar, tappade bollar och hafsigt spel. Gästerna tog kontroll på nerverna först och fixade ledningsmålet genom sin specielle måltjuv Anna Jakobsson. Hon fick stå helt omarkerad mitt i slottet.
Sara Kristoffersson krigade in kvitteringen på egen retur innan Malin Andréasson återigen gav Endre ledningen efter en tilltrasslad situation framför Sandra Fredriksson i hemmamålet. Innan perioden var över hade Amanda Wall dundrat in 2-2 bakom Endres målvakt Lisa Kokkonen.
– Jag tycker faktiskt att Endre får två riktiga skitbaljor, de målen finns inte på den här planeten, menade Moras tränare Roger Jonsson.

Det var fortsatt nerverna utanpå tröjorna under den andra perioden. Johanna Persson slog in ledningsmålet för Mora från nära håll efter att Therése Karlsson prickade stolpen. Endre fixade dock omgående en kvittering genom Tanja Stella i powerplay. I mitten av perioden började tränarduon i Mora, Roger Jonsson och Anders Sundbye gå ner på folk.
– Det var mest för att ge signaler att vi måste göra något. Vi får inte ge Endre så mycket energi som vi gjorde, menade Roger.
Slutperioden blev mållös men det saknades inte chanser för ett avgörande under ordinarie tid. Bland annat hade Anna Jakobsson ett fri-läge med knappt fem minuter kvar som Sandra Fredriksson räddade. Amanda Wall kom ett par minuter senare ensam mot Lisa Kokkonen, men Endremålvakten stod i vägen och matchen gick till förlängning.
– Det kändes som att vi var starkare och de hade gått på kort med folk hela matchen. Vid straffen var jag lite feg och jag borde tagit ett till steg till vänster innan jag sköt, förklarade Sara efter straffmissen. Hon revanscherade sig dock omgående.
– Det var så skönt, jag hann tänka att nu ska bolljäveln in, menade en lycklig Sara Kristoffersson och poängterade att det finns mycket energi kvar i laget inför semifinalspelet.
– Det blev lite onödigt spännande men det här är väl idrott när den är som bäst. Nu fortsätter säsongen ett tag till och vi har ju sagt hela säsongen att vi vill till Malmö, säger Sandra Fredriksson.
-- På hemmaplan var vi nästan för bra och på Gotland gick vi inte in med rätt inställning och därför blev det en avgörande match, sammanfattade Silvana Nötzli.

Endre skall verkligen ha en eloge för en väl genomförd matchserie men för tredje året i rad blev man utslagna av sina mardrömsmotståndare. Anna Jakobsson var bäst hos gästerna på söndagen.
Det var inte bara nerver som spökade i hemmabåset, Anders Sundbye bet sönder en tand under den andra perioden och klagade på att det ilade i tänderna efter matchen. Detta hinner han säkert åtgärda innan det vankas semifinal för KAIS mot IKS. Matchserien startar på långfredagen med bortamatch i Umeå.
– Det här är ett delmål och nu börjar en ny matchserie. Nu väntar helt nya matcher, avslutar Sundbye.

Ola Mopers

KAIS Mora IF-Endre IF 4-3 efter förlängning (2-2,1-1,0-0,1-0)

Första perioden: 0-1 (6.29) Anna Jakobsson (Malin Andréasson), 1-1 (10.39) Sara Kristoffersson (Elin Reinestrand), 1-2 (15.56) Malin Andréasson (Malgorzata Pazio), 2-2 (17.48) Amanda Wall (Johanna Persson)
Andra perioden: 3-2 (2.54) Johanna Persson (Therése Karlsson), 3-3 (4.11) Tanja Stella (Josefin Hansson) spel fem mot fyra
Förlängning: 4-3 (4.16) Sara Kristoffersson (Silvana Nötzli)
Skott: 36-18 (13-6,7-4,7-2,1-1)
Utvisningar, Mora: Dragana Mrksic 2, Elin Reinestrand 2, Endre: Jennifer Hellgren 2, Louise Ruthström 2
Publik: 705
Domare: Joakim Björnstad, Petter Seger Undén
Mora: Sandra Fredriksson (Johanna Holknekt) – Silvana Nötzli, Caroline Sundbye, Amanda Larsson, Anna Wijk, Sara Kristoffersson – Martina Löf, Elin Reinestrand, Johanna Persson, Amanda Wall, Therése Karlsson – Dragana Mrksic, Lina Hansson, Ellen Tillman, Malin Lundqvist, Jessica Eriksson – Johanna Stickopers, Anna Wiman