Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KAIS Mora upp i serieledning

Jämnt, tätt, grinigt och enormt spännande in i det sista var det som gällde när Järfälla och Mora bytte plats i tabelltoppen.

– Vi är det bättre laget och vi är grymt glada över segern, menade Moras tränare Peter Wallin efter segern med 5-7 på bortaplan.
Det var en tidig seriefinal när serieledande Järfälla tog emot andraplacerade KAIS Mora på måndagskvällen i Jakobsbergs sporthall. Det blev en riktigt stökig tillställning med massor av utvisningsminuter. Lägg därtill en svängig match där lagen turades om att vara i förarsätet så har ni fått en del av ingredienserna i drabbningen som alltså slutade 7-5 till gästerna som nu kan titulera sig serieledare.
– Det var domarna som spelade huvudrollen, matchen var absolut inte så tuff som utvisningsminuterna visar. Matchstraffet som vi åker på sker alltså i pausvilan mellan andra och tredje och det är helt horribelt enligt vårt sätt att se det, säger en lite upprörd Peter Wallin.

Mora har verkligen fått upp ångan och har inte förlorat sedan premiären borta mot Sandviken den 19 september.
– Vi jobbar som ett lag och så har vi våra spetsspelare som kliver fram när det som bäst behövs. Lagdelarna börjar verkligen falla på plats, konstaterade Wallin.

Den här matchen vann man efter en stark vändning i den sista perioden. För drygt tre minuter i den sista perioden gjorde hemmalaget 5-4 och verkade behålla serieledningen. Istället fixade gästerna segern efter tre mål på drygt åtta minuter.
– Det var en otrolig moral i laget i dag och vi sa till varandra efter att vi rett ut vårt matchstraff att nu tar vi och gör tre kassar och det gjorde vi. Alla formationer krigar på helt grymt. Lite extra plus till Kristian Holtz, han var fantastisk, avrundade Peter Wallin.

Ola Mopers

Järfälla IBK-KAIS Mora IF 5-7 (1-2, 2-2, 2-3)

Målen: 1-0 Nicklas Hedengran (pp), 1-1 Bobby Edberg, 1-2 Daniel Simons-Pettersson, 2-2 Joel Weiss (pp), 2-3 Max Wahlgren (pp), 2-4 Dennis Wallin (pp), 3-4 Per Kjellgren, 4-4 Oskar Hagberg (pp), 5-4 Nicklas Hedengran (pp), 5-5 Max Wahlgren (pp), 5-6 Bobby Edberg, 5-7 Johan Widh

Utvisningar: Järfälla 6x2, KAIS 4x2+1 matchstraff

Domare: Mats Jonsson, Curre Schwela

Publik: 312