Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KAIS mot Endre i kvarten – för fjärde året i rad

Det blev förlust med2–3 i grundseriens sista match vilket innebar en tredje-plats för KAIS Mora. Som trea i slutspelsvalet såg man till att för fjärde året i rad få möta gotländska Endre i kvartsfinalen.
– Ja, vi kände att vi ville överraska lite, skojar Moras tränare Roger Jonsson.

Djurgården vann serien och valde föga överraskande åttondeplacerade Pixbo. Eftersom Mora förlorade gårdagens match mot Rönnby med 2–3, innebar det att Iksu tog andraplatsen. Ett Iksu som valde IBF Falun i kvartsfinalen.
– Falun var egentligen vårt förstaval men nu är det som det är och vi jobbar utifrån det, säger Roger Jonsson.
Det blev alltså, för fjärde året i rad, Endre som står på motståndarsidan i kvartsfinalen. De två senaste åren har Mora vunnit mötena med 3–2 i matcher och säsongen 09/10 vann Endre med samma siffror.

– Vi lät i princip tjejerna välja själva vilket lag man ville möta. Det kommer bli en tuff serie, självklart vill man hitta lättaste vägen vidare i slutspelet och det tror vi att vi har gjort också, säger Roger Jonsson som ändå har respekt för motståndet.
– Endre är svårspelade på Gotland och det lär inte bli 3–0 i matcher till oss. Men vi har varit där så många gånger och spelat så det är inget nytt för tjejerna.
Moras poängdrottning Sara Kristoffersson, som skadade sig i matchen mot Djurgården, stod över gårdagens match mot Rönnby.
– Men vi räknar med att hon spelar på fredag när slutspelet börjar.
Sista grundseriematchen blev en tillknäppt historia. Lagen följdes åt till 2–2 i början av den tredje perioden. Men med drygt fem minuter kvar satte Rönnby segermålet som grusade Moras chanser om en andraplats.

– Vi hade full koll på matchen i Stockholm (mellan Djurgårde och Iksu) och när vi hade 2–2 och det stod 4–4 i den andra matchen försökte vi gå försegermålet. Då öppnade det upp sig lite bakåt och vi släppte in det sista målet.
Trots andra raka förlusten är Roger Jonsson inte orolig för slutspelsformen.
– Jag tycker ändå att vi gör en bra prestation idag, säger han.

Joakim Mattsson


Rönnby – Mora 3–2 (1–1,1–0,1–1)

Första perioden: 1–0 (6:04) Malin Forslund (Madeleine Backlund), 1–1 (13:11) Anna Wijk (Silvana Nötzli).
Andra perioden: 2–1 (6:50) Alice Tonneman (Karolina Widar).
Tredje perioden: 2–2 (7:49) Silvana Nötzli (Anna Wijk), 3–2 (14:23) Helena Lundqvist (Madelene Backlund).
Skott: 24–30 (10–8,7–10,7–12).
Utvisningar, Rönnby: 1x2. Mora: 1x2.
Domare: Joakim Björnstad, Petter Seger Undén.
Publik: 301.