Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KAIS vann krigarmatch

Mora följde upp fredagens seger mot Rönnby med att besegra ännu ett av topplagen på söndagen.

INNEBANDY/MÖLNLYCKE KAIS


– Det här var en riktig krigarmatch från början till slut, säger lagkaptenen Martina Löf efter att man vunnit borta över Pixbo med 6-3.
Moras tränarduo, Roger Jonsson och Anders Sundbye, har under säsongsinledningen poängterat att Moras lagbygge behöver tid. I de senaste matcherna har fler formationer än den fruktade förstafemman börjat ta för sig och mot Pixbo var det flera premiärmålskyttar för säsongen. Det var jämnt och mållöst efter första och sett till skottstatistiken (6-3) så skapades inte särskilt mycket utav något av lagen.

– Vi började riktigt bra men sen böljade det lite fram och tillbaka. Båda lagen gör det bra framför eget mål, menade Löf.
Tre blixtrande minuter i inledningen av den andra perioden från gästernas sida gav Mora en 3-0 ledning. Detta efter att Ellen Tillman, Amanda Larsson och Martina Löf målat. Därefter presenterade sig Pixbos Emelie Wibron och fixade en reducering i slutet av perioden. Hemmalaget fick sedan än mer luft under vingarna när Julia Larsson reducerade till 2-3, en knapp minut in på sista perioden.
– Vi kontrollerar ändå matchen trots att de närmade sig, menade Moras tränare Roger Jonsson.

Gästerna var starkast i slutdelen av matchen och man gick ifrån och vann till slut med 6-3.
– Vi har tre olika formationer som hotar hela tiden och sex olika målskyttar. Det var otroligt viktigt för gruppen att vi kunde vinna efter urladdningen i fredags, sammanfattade Jonsson.

Ola Mopers

Superligan - damer


Pixbo Wallenstam IBK-KAIS Mora IF 3-6 (0-0, 1-3, 2-3)
Målen: 0-1 Ellen Tillman, 0-2 Amanda Larsson, 0-3 Martina Löf, 1-3 Emelie Wibron, 2-3 Julia Larsson, 2-4 Laura Kokko, 2-5 Johanna Stickopers, 3-5 Ida Sundberg, 3-6 Anna Wijk
Domare: Anders Blomqvist, Anders Lindqvist
Utvisningar, Pixbo: 1x2, KAIS: 2x2.
Publik: 262