Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Moraeus ska visa sin hemort i teve


Tre, fyra artister, ett 70-tal teve-medarbetare, 400 publikplatser, ett stort cirkustält - och i mitten av allt Kalle Moraeus.
8-21 juni spelar han in sin egen teveshow ”Moraeus med mera” in vid Orsasjöns strand, och på andra platser i Orsa.
- Vi kommer att finnas överallt. Det ska rassla till i Orsa! säger Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus har många år haft en idé om att göra ett underhållningsprogram med livemusik i teve. Chansen kom när han träffade producenten Tina Graffman, i samband med inspelningen av ”Körslaget”.
- Till slut hade vi ett embryo till en teveidé, som byggde på mig som programledare. Högsta chefen sa i princip ja direkt, avslöjade Kalle Moraeus på en företagarträff i Orsa på fredagen.

Inga artister klara

”Moraeus med mera” kommer inte bara att kretsa kring Kalle och hans band Hej Kalle.
- Vi ska bjuda in tre, fyra gäster per program. Svenska artister i huvudsak, men vi har även några internationella gäster på gång. Vilka kan jag tyvärr inte säga nu, för vi har inte skrivit ett enda kontrakt än, säger Kalle Moraeus.
- Men det känns fantastiskt roligt att bjuda hit dessa gäster till lilla Orsa och få visa Orsa i dess finaste prakt.

400 åskådare om dagen

Programmet kommer att spelas in under tiden 8 till 21 juni, till största delen i ett stort cirkustält vid Orsa camping. Men inte bara. Kalle Moraeus kommer också att ta med sig artisterna till allt såväl fäbodar som flygplan över Orsabygden.
- Vi kommer att finnas överallt.
Den som vill tipsa om klassiska Dalamiljöer för Kalle och hans gäster får gärna höra av sig till näringslivskontoret på Orsa kommun.
För att rådda hela inspelningen, krävs ett 70-tal personer om dagen, allt från kameramän till musiker och med hjälpare.
Biljetter till de 400 publikplatserna släpps i maj.


JENNIE-LIE KJÖRNSBERG
023-476 82
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se