Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Wahlqvist ny mästare

Annons


Årets familjedag under Slånkvicku-veckan lockade en rekordstor publik. Runt 700 personer hade passerat entrén vid 13-tiden, ändå ett återstod det ett par timmar av arrangemanget. Och till den siffran ska alla barn som gick in gratis läggas varför arrangören, LRF, uppskattar besökarantalet till drygt 1 000 personer.
Den stora begivenheten var traktorracet som i år vanns av Kalle Wahlqvist från Uppsala.

LRF:s familjedag under Slånkvicku-veckan kan nästan beskrivas som ett smörgåsbord med en rad olika aktiviteter att välja på. Mycket av aktiviteterna är inriktade mot barnen. Ponnyridning, traktoråkning, snickring och hoppborg var något av det som fanns att välja på.
- Vi har kört det konceptet några år, säger Johan Ek.

Lockade rekordpublik

Ett koncept som är lyckat och tillsammans med det spektakulära och prestigefyllda traktorracet lockade en rekordstor publik.
Vid 13-tiden, när det fortfarande återstod två timmar av arrangemanget, meddelades det att 700 vuxna hade löst biljett för att komma in. Till detta ska läggas alla barn under 15 år som fick gå in gratis, så Johan Ek säger att publiken i år uppgick till drygt 1 000 personer sammanlagt.
Traktorracet är som nämnts det mest spektakulära som händer under familjedagen. I år var det för femte året som tävlingen hölls och tolv förare gjorde upp om titeln.

Bristning i vaden

Tvåfaldige vinnaren och regerande mästaren, Möklintas Tomas Westholm, fick problem redan i den första omgången då en oljeslang sprack och han tvingades bryta. Men efter en snabbreparation kunde han vara med igen och via en andra chans ta sig hela vägen till finalen. Där fick han dock ge upp då han själv drabbades av en bristning i vaden och inte kunde köra sin traktor. Vinnare blev Kalle Wahlqvist från Uppsala.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se