Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallelsen fortfarande inte delgiven - förhandlingen ställdes in

Nej, det blev ingen konkurs för krylboföretaget Dalstjärnan Bostäder AB på onsdagen.
Den uppskjutna förhandlingen från förrförra veckan, då fyra lokala bolag begärt bostadsbolaget Dalstjärnan i konrkus, gick inte att genomföra på onsdagen heller.
Nu liksom då har tingsrätten inte kunnat delge någon ansvarig kallelsen till konkursförhandlingen.

De fyra bolagen är Com Hem, IT-huset, Grytnäs Gräv och Engstedts Rör som tillsammans har fordringar på knappt 300 000 kronor.
Det här var är inte första gången som Dalstjärnans bolag undgått konkurs på det viset. Samma sak hände i Lund för två veckor sedan, då ett revisionsföretag begärt moderbolaget Dalstjärnan i konkurs. Men förhandlingen ställdes in då ingen kunnat delges kallelsen. Den förhandlingen är nu framflyttad till 13 augusti.
Men redan idag, torsdag, görs i Falun ett nytt försök. Denna gång är det ett danskt bolag som kräver Dalstjärnan Bostäder på 650 000 kronor. Det bolaget ägnar sig åt bygg-, design- och inredningsverksamhet.
Återstår att se om någon funnits till hands för att ta emot den kallelsen...

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se