Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallt GP i Karlstad

Annons

 På ett sommarfint Tingvalla IP i Karlstad avgjordes på tisdagskvällen den sista deltävlingen i svensk Grand Prix i friidrott. Men det sommarfina försvann snabbt från Karlstad och tävlingen blev istället både kall och regnig.

– Det var ingen höjdare. Men jag vet ändå inte om det var så mycket vind, sa Martin Kallur – som sprang a-finalen på 110 meter häck.

Han var femma på 14,61 och motvinden var faktiskt bara -0,4 meter/sekund...även om det kändes mer.

Vann finalen gjorde Francisco Javier Lopez från Spanien på 13,78 just före Amir Shaker från Råby Rekarne på 13,89.

De som kanske drabbades mest av regnet var stavhopparna och där Madeleine Nilsson från Kvarnsveden fann med. Hon gick in på 3.75 och klarade galant i sitt första försök.

Men sedan var det stopp och hon fick aldrig till det på 3.90. Men hade hon hoppat bara något kvart senare, när regnet hade lättat, så hade det säkert också fixat sig.

Så det gjorde att tjejerna, som fanns med på slutet, hade bättre förhållanden. Och segern gick till Anjuli Knäsche från Tyskland på 4.19 – notera dock att hennes personbästa lyder på 4.45.

Så nog påverkades även hennes hoppning av dem yttre betingelserna denna dag.

Dessutom sprang Elias Amado, Falu IK, 800 meter, med då som hare och som något av en uppvärmning inför dem 200 meter han sedan sprang. Tiden blev 22,65 och med det blev han femma i c-finalen på sträckan.

Och till sist så kastade Faluboende Mattias Jons, Hässelby, 72.81 och var sexa på det i herrarnas släggkastning. En tävling som ingår i släggkastarnas Diamond League och är därför extra viktig då det är något som sträcker sig över hela säsongen. Vann släggan gjorde slovenen Primoz Kozmos med 77.69 och som var ett nytt arenarekord.

Därmed var GP-säsongen över, men det finns två stycken Challengetävlingar kvar och det närmast i Mölndal den 3 augusti och sedan också den 18:e i Umeå – alltså nästa års arrangörer av friidrotts-SM.

Hasse Sjögren