Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpar med böj på klubban

Liljans bandylag rivstartade och vann komfortabelt med 7-2 mot Västanfors IF när Borlänge Bandy Cup körde igång på fredagen.
– Vi är här för att vinna. kommenterade tvåmålsskytten Martin Berg segern.

Det är 27 året i rad som Borlänge bandy Cup spelas på Tunets IP. Alltid första veckan i februari och alltid nonstop bandy ända fram till söndagskvällen. Komprimerat, spännande och med mycket cupkänsla. Cupen lockar ungdomslag från de flesta storklubbarna i bandysporten. Deltagarantalet har de senaste åren begränsats till 20 lag av praktiska skäl.
– De många som hjälper till ideellt måste få lite nattsömn, säger cupgeneralen Bill Arne Andersson.
Borlänge band Cup är en vinterns variant på Dalecarlia Cup. Öppen för bandyspelande 13-åringar från hela världen. I år finns det bara ett utländskt lag med - finska Botnia.

Ingen spelare får vara äldre än 13 år däremot får lagen fylla ut med yngre spelare. Det gör att mindre klubbar som Liljan SK Bandy utanför Svärdsjö som inte klarar att fylla laget med 13-åringar får svårt längre fram.
Bill Arne minns cupen 1993 när ryssen Sergej Lomanov utsågs till bästa spelaren.
– Det finns flera landslagsmeriterade spelare som uppmärksammas i cupen men Lomanov är väl den främste, funderar Bill Arne.
Han hoppas naturligtvis att ett ny stjärna ska upptäckas i årets cup. Efter inledande seriespel där lagen är inledande i fyra grupper spelas finalerna på söndag.

Det lag som först vinner cupen tre gånger får behålla den ståtliga vandringspokalen för gott. I år har tre lag chansen- Västerås, Köping, Sirius, Vetlanda och finska Botnia.
Förutom bästa lag utses bästa forward, bästa försvarare och bästa målvakt. Det finns mao en hel del titlar att kämpa om.

Hans Dahlqvist