Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan bli årets roligaste annons

Annons

Nu är det dags att utse årets roligaste annons på Blocket.
En av finalisterna är annonsen där Söderbärkebon Peter Johansson försöker sälja en enorm uppblåsbar gris för 22 000 kronor.

Den sista tributekonserten för P-Floyd i Skog ägde rum i juli, och under alla konserter har den uppblåsbara grisen stått i ladan som en symbol för Pink Floyd.
Men när Söderbärkebon Peter Johansson besökte konserten åkte han inte bara hem med minnen i bagaget. Han fick också den fyra och en halv meter höga och sex meter långa uppblåsbara grisen med sig hem.
Han köpte den för 18 000 kronor, men några dagar senare kom den upp till försäljning på köp- och säljsajten Blocket. Den här gången med prislappen 22 000 kronor.

Annonsen väckte en hel del uppmärksamhet och nu är den nominerad som en av tio finalister i tävlingen om årets roligaste annons på Blocket.
– De ringde från Blocket och meddelade att Aftonbladet ville ha med den i deras årliga tävling, säger Peter Johansson.

Hur känns det att din annons är nominerad?
– Det känns inget speciellt, men det är väl humor att grisen som alla gick och skrattade åt nu har fått berömmelse.

I annonsen skrev han bland annat att han köpte grisen under mild berusning och ”den passar sig inte i ett bostadsområde som mitt”.
Men när han skrev annonsen tyckte han egentligen inte att den var särskilt rolig.
– Jag skrev vad jag tyckte och kände. Flera hörde av sig och ville köpa den, men då ville jag inte sälja i stället, berättar Peter Johansson.

Varför inte?
– Dels för att jag fick bekräftelse på att den gick att sälja för mer än vad jag betalat, säger Peter Johansson.

Och han har trots allt haft glädje av grisen. I samband med den årliga marknaden Möljan i Söderbärke ordnades en spelning på Ica Bärkehallens tak där grisen blåstes upp och några lokala killar spelade Pink Floyd-låtar.
– Och på juldagen anordnar vi en hemvändarkväll i Folkets hus i Söderbärke tillsammans med Ica Bärkehallen och Barken konferens. Grisen kommer att stå uppblåst utanför med tomteluva och Söderbärkebandet Trees framför Pink Floyd-låtar, säger Peter Johansson.

Tävlingen om årets roligaste Blocketannons är ett samarbete mellan Blocket och Aftonbladet och det är komikern och författaren David Batra som valt ut finalisterna.
Bland motståndarna till Söderbärkegrisen hittar vi bland annat en kopia av Zlatan Ibrahimovic i trä och naturlig storlek, 700 isglassar och en samling bilder på tv-personligheten André Pops.
Vinnaren ska väljas av folket, och fram till 18 december kan du rösta på din favorit.

Beatrice Åström/DT
beatrice.astrom@dt.se