Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd falubo bötfälld – körde på barnvagn

Körde 67-åringen på barnvagnen – eller tvärt om? Det anser sig inte Falu tingsrätt kunna avgöra, men finner att det saknar betydelse. En tillräckligt uppmärksam bilförare bör vänta på klartecken eller att gående försvinner innan han kör, konstaterar rätten.

Det var den 1 juli som den 67-årige faluprofilen körde över den del av Magasinsbron som är öppen för biltrafik. Det pågick en kajaktävling och bron var full med folk.
När 67-åringen körde över bron sköts en barnvagn iväg mot en gående som fick benet klämt mot räcket. De båda gångtrafikanterna har hävdat att 67-åringen varit vådslös i sin bilkörning. Denne har å sin sida hävdat att kvinna med barnvagnen medveten körde den mot bilen. Och hävdar att en bula bakom ena bakhjulet är bevis för detta.
Enligt Falu tingsrätt är inte skada något belägg för att så är fallet, men också att det inte kan uteslutas att kvinnan flyttat barnvagnen när skada uppstod. Det saknar dock betydelse då ansvaret för att ingen kommer till skada i en liknande situation ligger på bilföraren.
67-åringen hade vid olyckan inte betalat bilskatten varför han fälls för såväl vårdslöshet i trafik som brott mot vägtrafikskattelagen.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se