Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kände sig förföljda och gick till polisen

Bärplockarna har efter misshandeln av Sven och Alexander Bortas i Grycksbo känt sig förföljda. Där tre av dem har varit anhållna i sin utevaro.

Men på fredagskvällen uppsökte de polisen i Ludvika som kunde gripa åtta personer centralt i närheten av Matmagasinet i Ludvika.

I gårdagens DD berättades den dramatiska historien om hur far och son såg vad de trodde vara tjuvar som drog iväg in i skogen öster om Grycksbo.

Bara för att plötsligt finna sig omringade av tio, fjorton man som slet dem ur bilen och slog dem sönder och samman. Sven Bortas ligger fortfarande kvar på Falu lasarett.

– Hade inte polispatrullen varit så nära så hade inte jag och pappa levt i dag, förklarade Alexander Bortas i DD i går.

Två personer greps på brottsplatsen. En 32-åring misstänks för medhjälp till grov misshandel och några med bagatellartade brott som skadegörelse och brott mot knivlagen. Han sitter ännu anhållen, tillsammans med de åtta som greps i Ludvika.

Polisen har i två dagar gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen i Grycksbo, de har också använt hundar för att säkra spår.

– Vi håller på och försöker säkra bevis, men läget är svårt. Det är inte lätt att avgöra vem som gjort vad i ett sånt här läge, säger Johan Knies.

Den anhållne var en bland många som fanns på plats när misshandel av de båda offren inträffade. Men deltog han i våldet? När polis kom flydde alla andra ut i skogen. Så småningom återsamlades gruppen, de flesta identifierades men det återstår ändå att bevisa vad var och en har gjort.

Svaret kanske kommer nu då bärplockarna självmant gått till polisen.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se