Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapstads succé – mest istid i SHL: ”Hade kramp”

Han skrev på ett nytt kontrakt inför säsongen.
Nu gör Kevin Kapstad, 27, succé, har mest istid i hela SHL och hyllar klubben.
– Jag är bara så enormt stolt att få dra på mig Leksandströjan, säger han.

Annons

 

Kevin Kapstad åkte in och ut genom Färjestadsförsvaret.
Efter matchen hade backen klockat in på 25 minuter och 56 sekunder på isen.
– I går kände jag att jag gjorde min bästa match. Benen var med. Jag hade lite kramp, men jag var bara lite uttorkad. Men det händer. Det är varmt i arenan och jag gillar att spela många minuter.
På de fyra första matcherna har Kapstad snittat 24 minuter och 38 sekunder.
– Jag gillar att vara på isen mycket bättre än att sitta på bänken. Jag har inga problem att spela många minuter. Ibland blir man trött och gör såna misstag. Det händer när man har många minuter på isen.
Kevin Kapstad skrev på för ytterligare en säsong i augusti, ett kontrakt som sträcker sig till våren 2015.

Flera experter var kritiska till sportchef Tommy Salos agerande.
– Jag bryr mig inte så mycket om det där. Vilka som tittar och vad experter tycker bryr jag mig inte om. Det enda som spelar roll är coachteamet. Vad de tycker och deras instruktioner. Gör jag det de vill och är nöjda är jag nöjd.
Redan efter fyra matcher har Kapstad visat att han håller i SHL.

Varför skrev du på ett kontrakt innan säsongen, normalt inväntar spelare säsongsslutet?
– Jag känner bara en enorm ödmjukhet inför det. Som hockeyspelare är tiden utmätt. Man vet inte hur länge man får spela. Jag är bara så enormt stolt att få dra på mig Leksandströjan. Det är många som drömmer och det, men aldrig får chansen. Jag känner mig väldigt privilegierad.

Ni ligger trea efter fyra omgångar som nykomling?
– Jag har inte tittat på det faktiskt. Det är verkligen inte i fokus. Det handlar mer om att spela spelet och försöka göra rätt saker. Gör man poäng gör man det, men det handlar om jobbet. Vi har vunnit ett par matcher, men inte bevisat någonting ännu.

Markus Bäckström/DT